Grupul olandez PhilipsElectronics a anuntat ca a obtinut profituri substantiale in al patrulea trimestru al 2006, cu mult peste estimarile analistilor, majorand cu 36% si dividendul, pana la 0,60 euro pe actiune

Profitul net al grupului Philips a fost de 680 de milioane euro (881,3 milioane dolari) pentru al patrulea trimestru, cu mult peste media de 396 de milioane de euro estimata de un grup de 20 de analisti pentru Reuters.

Cresterea profitului a fost sustinuta si de un nivel mai mic al impozitelor aplicate companiilor si de un castig suplimentar de 129 de milioane de euro, provenit din vanzarea diviziei de productie de cipuri. Veniturile Philips au scazut pana la 8,13 miliarde de euro, sub nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, de 9,52 miliarde de euro, analistii mizand pe vanzari de 8,32 miliarde de euro.

"Aceasta este cea mai mare crestere a dividendului inregistrata in ultimii zece ani", a declarat, potrivit NewsIn, directorul executiv al Philips, Gerard Kleisterlee, cu ocazia unei conferinte de presa, adaugand ca Philips plateste cu putin peste 50% din profitul net obtinut, planuind majorarea in viitor a nivelul de plata pana la 40%-50% din profitul net, in crestere fata de nivelul de 25%-35% practicat momentan. Castigurile inainte de dobanzi si taxe au fost de 665 milioane de euro, cu putin peste suma pe care mizau grupul de analisti, de 653 milioane euro.

Philips, principalul producator mondial de produse de iluminat, una din primele trei companii din lume producatoare de echipament medical si una din primele cinci grupuri din lume in ceea ce priveste produsele electrocasnice, a reiterat obiectivele de crestere a vanzarilor pentru anul 2007, cu 5-6% si a castigurilor inainte de impozite, taxe si amortizare cu cel putin 7,5% din venituri.

Philips nu a precizat daca intentioneza sa lanseze noi operatiuni de rascumparare a actiunilor, dupa ce in 2006 a achizitionat titluri proprii in valoare de 3,3 miliarde euro si nu a mentionat nici daca planuieste noi preluari, declarand ca se afla in discutii cu mai multe grupuri si ca exista multe oportunitati. Kleisterlee a declarat ca Philips a cheltuit aproximativ patru miliarde euro in ultimele 18 luni pentru mai mult de sase preluari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Rusia îşi închide frontierele pentru a preveni agravarea epidemiei
Setari Cookie-uri