Seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, a cerut vineri SUA sa nu dea publicitatii stenogramele convorbirilor telefonice dintre Donald Trump si Vladimir Putin dupa publicarea unei discutii controversate a presedintelui american cu omologul sau ucrainean, potrivit France Presse.

"In ceea ce priveste rezumatele convorbirilor telefonice, mama mea, care m-a educat, mi-a spus ca nu este bine sa citesti scrisori straine care nu iti sunt adresate", a declarat Lavrov intr-o conferinta de presa in marja Adunarii Generale a ONU la New York, scrie Agerpres.

El a fost intrebat despre pozitia sa cu privire la scandalul care il vizeaza pe presedintele american Donald Trump, acuzat ca a favorizat o ingerinta straina in viitoarele alegeri prezidentiale americane in apelul sau telefonic cu omologul sau ucrainean caruia i-a cerut o ancheta asupra candidatului democrat Joe Biden. Scandalul s-a agravat pentru presedintele american odata cu publicarea miercuri de catre Casa Alba a unui rezumat al acestei convorbiri telefonice.

"Este indecent!", a reactionat seful diplomatiei ruse. "Pentru ca doua persoane alese de natiunile lor sa fie la inaltimea" functiilor lor "sunt necesare modalitati diplomatice care implica un anumit grad de confidentialitate", a spus el.

Lavrov, care a avut vineri o intalnire bilaterala cu secretarul de stat, Mike Pompeo, i-a criticat atat pe parlamentarii americani, cat si mass-media pentru publicarea transcriptului discutiei dintre Donald Trump si Volodimir Zelenski.

"Sa fii atat de vehement amenintand ca vei pune in genunchi un guvern daca nu va difuza o nota care implica un partener! Ce fel de democratie este aceasta? Cum puteti lucra in astfel de conditii?", a intrebat retoric ministrul de externe rus.

Donald Trump s-a exprimat adeseori in termeni favorabili despre Vladimir Putin, iar relatiile si intalnirile lor sunt examinate cu atentie de catre mass-media americane care se intreaba de ce atata bunavointa a primului fata de al doilea, noteaza AFP.

Sursa foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri