Conducerea Raiffeisen International estimeaza o crestere a activelor totale de cel putin 20% in fiecare an, pana in 2008, bazandu-se in special pe veniturile ce vor fi realizate in statele din Comunitatea Statelor Independente (CSI)
Raiffeisen International prognozeaza ca rentabilitatea capitalului propriu (ROE), inainte de impozitare, va depasi 25% in anul 2009, iar raportul costuri/venituri sa fie sub 58%. Conducerea a stabilit tinta pentru raportul risc/venituri de aproximativ 15%.

Raiffeisen International, divizia pentru Europa Centrala si de Est a grupului Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG (RZB), are active totale de peste 50 de miliarde euro. El este unul dintre cele mai mari grupuri bancare internationale din regiune, precum si printre cele care au inregistrat cea mai rapida dezvoltare la nivel mondial.

Ne putem uita in urma si vedem o dezvoltare uriasa. in ultimii 10 ani, am crescut cu aproape 40% pe an din punct de vedere al activelor totale, al profitului operational si al profitului brut. Acesta este rezultatul rolului de pionier pe care ni l-am asumat in una dintre regiunile cu cea mai rapida evolutie din punct de vedere al dezvoltarii economice, a declarat seful executiv al Raiffeisen International Bank-Holding AG, Herbert Stepic.

In prezent, Raiffeisen International are mai mult de 52.000 de angajati. Am creat mai mult de 20.000 de locuri de munca de cand am initiat expansiunea in Europa de Est, a spus Stepic, potrivit NewsIn.

Astazi, Raiffeisen International este prezenta pe 16 piete din regiunea Europei Centrale si de Est prin intermediul bancilor subsidiare si a companiilor de leasing. Pe opt piete, respectiva subsidiara este clasata in primele trei banci din tara respectiva.

Toate bancile subsidiare opereaza in calitate de banci universale pe pietele locale. Raiffeisen International detine cea mai mare acoperire geografica dintre toate bancile internationale din Europa Centrala si de Est. Reteaua noastra extinsa de distributie, cuprinzand intreaga regiune a Europei Centrale si de Est, este foarte importanta mai ales pentru operatiunile de retail, un sector care castiga importanta in mod continuu, a spus Stepic.

Obiectivul principal al Raiffeisen este de a continua sa se dezvolte mai rapid decat piata, mai ales pe pietele bancare estice mai putin dezvoltate. "Pana la aceasta data, majoritatea populatiei din Ucraina sau Rusia nu are nicio legatura cu mediul bancar. Acestea reprezinta pietele noastre viitoare, pe care ne aflam bine pozitionati in acest moment, mai bine decat oricare alta banca occidentala, a incheiat Stepic.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Rusia suspendă toate zborurile internaționale începând de vineri
Setari Cookie-uri