Indicele global al preturilor produselor alimentare s-a mentinut stabil in septembrie, ieftinirea zaharului fiind compensata de scumpirile inregistrate la uleiuri vegetale si carne, a anuntat Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), transmite Reuters.

FAO publica lunar propriul sau Food Price Index, care masoara modificarile de preturi inregistrate la un cos de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne si zahar. In septembrie, acest indice a avut o valoare de 169,9 puncte, similar cu cel din august, scrie Agerpres.

Pretul la zahar a scazut cu 3,9% comparativ cu august, pe fondul perspectivelor privind majorarea livrarilor in acest sezon. In schimb, pretul uleiurilor vegetale a urcat cu 1,4% in septembrie, atingand cel mai ridicat nivel din ultimele 13 luni, in timp ce preturile la carne au urcat cu 0,8%.

In paralel, FAO si-a inrautatit joi estimarile privind productia mondiala de cereale in 2019 cu 2,2 milioane tone, pana la 2,706 miliarde tone, dar inca in crestere cu 2% fata de nivelul din 2018.

"Cele mai recente previziuni vin, in principal, in urma reducerii perspectivelor privind productia globala de orez si grau, care nu compenseaza estimarile privind majorarea productiei de porumb", a subliniat organizatia internationala.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri