Vienna Insurance a inregistrat, in 2006, un nivel al primelor subscrise in valoare de peste 6 miliarde euro, in crestere cu 17%, fata de 2005 si o majorare cu peste 30% a profiturilor inainte de impozitare, pana la 320 milioane euro, a anuntat asiguratorul.

Cresterea profiturilor companiei de asigurare este alimentata, in continuare, de activitatea din tarile Europei centrale si de est, a anuntat compania in raportul preliminar financiar afisat pe pagina de internet. Mai mult de o treime (40%) din totalul primelor de asigurare au fost subscrise in tarile Europei centrale si de est. Primele subscrise in segmentul proprietatilor au depasit, pentru prima data, nivelul de 50% din totalul primelor acordate.

Vienna Insurance Group, fosta Wiener Stadtische, vrea sa creasca dividendele acordate, de la 66 centi, la aproximativ 80 de centi pe actiune, a anuntat compania.

"Am continuat cu succes tendinta noastra de crestere viguroasa si am depasit pragul de 6 miliarde euro pentru primele neconsolidate acordate in 2006. Forta principala de crestere a fost reprezentata de companiile noastre din Europa centrala si de est", a spus directorul general al Vienna Insurance, Gnter Geyer.

"Am reusit sa crestem profitul consolidat inainte de impozitare, al grupului de la 240 de milioane euro, in 2005, la un cuantum aflat intre 315 si 320 de milioane de euro, in 2006, desi in 2006 sectorul asigurarilor a avut pierderi mari din cauza inundatiilor si a precipitatiilor", a mai spus Geyer, referitor la statisticile preliminare pentru anul financiar 2006.

"Pe baza acestei evolutii pozitive, putem lua in considerare posibilitatea cresterii dividendelor si in 2006. Boardul Vienna Insurance Group vrea sa propuna majorarea dividendelor de la 66 de centi, in 2005, la 80 de centi/actiune, in 2006", a spus Geyer.

Potrivit statisticilor preliminare, Vienna Insurance Group a reusit sa creasca nivelul primelor subscrise neconsolidate cu 17%, pana la totalul de 6,12 miliarde euro, comparativ cu anul trecut. Dintre acestea, aproape 40% au fost subscrise in companii aflate in tarile Europei centrale si de est.

Profitul consolidat, inainte de impozitare, pe 2006 al Vienna Insurance, este intre 315 si 320 milioane de euro, cu 30% mai mult decat suma de 240 milioane euro, obtinuta in 2005 si peste asteptarile analistilor care au estimat ca Vienna Insurance va avea un profit de 310 milioane euro. Aceste rezultate au fost obtinute in pofida conditiilor meteorologice nefavorabile care au afectat sectorul asigurarilor.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri