Fortele armate turce au lansat miercuri o ofensiva in nordul Siriei, a anuntat presedintele Recep Tayyip Erdogan printr-un mesaj pe Twitter, preluat de agentiile de presa internationale, scrie Agerpres.

Erdogan a denumit operatiunea "Izvorul Pacii" si a afirmat ca tintele sunt Statul Islamic si militiile kurde YPG (Unitatile de Protectie a Poporului), pe care Ankara le considera aliate cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), interzis in Turcia.

Conform unui purtator de cuvant al Fortelor Democrate Siriene (SDF), citat de Reuters, aviatia militara turca a atacat zone civile, provocand "o panica uriasa in randul populatiei". O sursa turca din domeniul securitatii a declarat aceleiasi agentii ca atacul va fi sprijinit si de artilerie.

Presa de stat din Siria si un oficial kurd au precizat, independent, ca bombardamentele aeriene au lovit orasul Ras al-Ain din nord-vestul tarii, la frontiera cu Turcia.

"Zona de securitate pe care o vom crea va permite repatrierea refugiatilor sirieni", a sustinut Erdogan.

Este a treia ofensiva turca in Siria din 2016, reaminteste AFP. Turcia ameninta de cateva luni ca va interveni din nou in conflictul sirian. Duminica, presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a parut ca aproba operatiunea, dar ulterior a dat asigurari ca Washingtonul nu si-a abandonat aliatii kurzi, care au avut un rol important in infrangerea Statului Islamic.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri