Ciocniri violente intre protestatari si politie au avut loc marti seara la Barcelona, in timpul manifestatiilor declansate dupa recenta condamnare la inchisoare a noua lideri ai separatistilor catalani.

Protestatarii au aruncat pietre si torte in directia fortelor de ordine si au incendiat containere de gunoi si cartoane pe mai multe strazi din centrul Barcelonei, inclusiv in apropierea cladirii La Pedrera, una dintre creatiile cunoscutului arhitect catalan Antoni Gaudi si principala atractie turistica a orasului, potrivit Agerpres.

Politia a ripostat de mai multe ori cu bastoane, incercand sa indeparteze manifestantii din jurul birourilor locale ale guvernului spaniol, potrivit unui purtator de cuvant al politiei regionale Mossos. Patru persoane au fost arestate, a adaugat acesta.

Proteste au avut loc si in orasele Girona si Tarragona. Politia catalana a avertizat pe Twitter populatia sa nu se apropie de epicentrul demonstratiilor de la Barcelona si Girona, din motive de securitate.

Curtea Suprema a Spaniei a pronuntat luni condamnari intre noua si 13 ani de inchisoare in dosarul rebeliunii din Catalonia din 2017.

Noua lideri ai separatistilor catalani au fost condamnati la inchisoare pentru incercarea de a declara independenta provinciei lor, in legatura cu referendumul din Catalonia, interzis de guvernul de la Madrid. Alti trei acuzati au fost considerati vinovati doar de nesupunere, fapta mai putin grava, pentru care nu vor fi inchisi.

Cea mai grea pedeapsa (13 ani de detentie) a primit-o fostul vicelider al guvernului Cataloniei, Oriol Junqueras. Toti inculpatii au fost achitati pentru cea mai grava acuzatie, cea de rebeliune.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri