Protestele marcate de violente au continuat la Barcelona. A fost o noua noapte tensionata, a patra la rand. Si prima in care fortele de ordine au intervenit pentru a impiedica confruntarile intre separatistii catalani si unionistii de dreapta. In timp ce noul lider al regiunii ameninta cu un nou referendum pentru independenta, astazi a fost anuntata greva generala in Catalonia. Participantii vor pleca in mars, din toate localitatile regiunii, si se vor intalni, diseara, in Barcelona, transmite Digi24.ro

Protestatarii au instalat baricade in centrul turistic al metropolei catalane, inclusiv pe bulevardul La Rambla. Au dat foc meselor din cafenele, scaunelor si cosurilor de gunoi si au aruncat cu sticle incendiare in fortele de ordine, care la randul lor au tras cu gloante de cauciuc.

Situatia s-a agravat la aparitia extremistilor care sustin unitatea Spaniei, inarmati cu bate. Politistii au incercat sa impiedice ciocnirile dintre cele doua grupari.

Inainte de lasarea serii, atunci cand au iesit pe strada extremistii, protestele din Barcelona fusesera pasnice. Peste 10.000 de tineri infasurati in drapele catalane au participat la un eveniment numit „Olimpiada republicana”, la care s-au jucat cu mingi si au sarit coarda.

„Au fost difuzate imagini foarte violente, care dupa parerea mea nu ne reprezinta. Protestele ar trebui sa fie pasnic, cum au spus Jordi Cuixart si Jordi Sanchez (lideri separatisti catalani, n. red.), dar ei sunt la inchisoare. Daca ar fi aici, ar ajuta”, spune un tanar.

„Cred ca miscarea separatista exista de multi ani si va ramane si de acum inainte”, este de parere o tanara.

Sentintele de la 9 la 13 ani de inchisoare pentru liderii catalani au inflamat miscarea separatista. Barcelona s-a transformat de cateva zile in scena celor mai grave violente de strada din ultimele decenii.

Citeste integral pe Digi24.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri