Erste Bank a incheiat achizitionarea integrala a Bank Prestige din Ucraina, pentru suma totala de 104 milioane dolari (80,4 milioane euro), a anuntat Erste Bank.
Erste Bank va putea contribui la cresterea competitivitatii Bank Prestige in Ucraina, care va fi sustinuta de toti membri gurpului Erste Bank, dupa finalizarea tranzactiei si transferul legal al drepturilor de proprietate. Erste Bank prevede cresterea cotei de piata a Bank Prestige cu 4-5% si extinderea retelei de filiale pana la 400 in toata tara, pana in 2009.

Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen va investi pana la 300 milioane dolari (231,9 milioane euro) de acum pana in 2010, ca sa sustina dezvoltarea Bank Prestige, potrivit NewsIn. Erste Bank a spus ca la data de 15 februarie 2007, Bank Prestige va organiza o adunare generala, dupa care va fi numit noul board al Bank Prestige. Noul director general al bank Prestige va fi Andrey Rozhok, Jozef Skela va fi seful serviciului de management al factorilor de risc, iar divizia de retail banking va fi condusa de Pavel Cetkovsk, potrivit anuntului facut de banca in decembrie 2006.

Bank Prestige a fost infiintata in decembrie 2005 si a devenit companie publica in ianuarie 2006. Bank Prestige are 300 de angajati si 15 puncte de desfacere. Activele totale ale Bank Prestige au fost de 199,8 milioane dolari (154,5 milioane euro) la 31 octombrie 2006. Bank Prestige este o banca universala, care dispune de licenta de servicii complete. Bank Prestige isi va schimba numele in Erste Bank in cursul anului 2007, a mai spus Erste Bank.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Marea Britanie intră în izolare la domiciliu pentru cel puțin trei săptămâni
Setari Cookie-uri