China nu va tolera nimic care ar putea schimba principiul ''o tara, doua sisteme'' care guverneaza Hong Kong-ul, a anuntat vineri un important oficial chinez, informeaza Reuters si AFP.

Hong Kong-ul a fost o parte importanta a discutiilor din cadrul sedintei plenare a Partidului Comunist ce s-a incheiat joi, a spus Shen Chunyao, inalt responsabil al Biroului pentru Hong Kong si Macao din cadrul guvernului chinez, in cadrul unei conferinte de presa, potrivit Agerpres. Totodata, potrivit lui Shen Chunyao, China va "ameliora" procesul de desemnare a sefului executivului din Hong Kong, una dintre revendicarile manifestantilor, dupa cinci luni de revolte in teritoriul autonom.

Inaltii lideri comunisti, reuniti in spatele usilor inchise saptamana aceasta, au decis de asemenea sa "amelioreze" sistemul juridic din Hong Kong "pentru a prezerva securitatea nationala". In acest sens, Beijingul va face totul pentru "a reduce activitatile de infiltrare ale fortelor straine", a spus Shen.

Protestele din Hong Kong au inceput in data de 9 iunie dupa adoptarea unei legi care ar fi permis extradarea pe scara larga catre China continentala. Ulterior, actul normativ a fost suspendat.

Dupa mai multe saptamani de proteste, sefa executivului local Carrie Lam a cedat in fata uneia dintre revendicarile demonstrantilor, anuntand la 4 septembrie retragerea integrala a proiectului de lege contestat, masura aprobata miercurea trecuta (23 octombrie) si de parlament. Totusi, Lam nu a reusit sa reduca nemultumirile demonstrantilor, care solicita crearea unei comisii de ancheta independente cu privire la violentele politiei si la reforma electorala.

Sursa foto: Dave Coulson Photography / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri