Actiunile europene au continuat sa se aprecieze, impulsionate de castigurile, de pana la 3% din domeniul minier, ale companiilor precum Rio Tinto sau BHP Billiton, datorate cresterii pretului cuprului dar si de cresterea grupurilor petroliere British Petroleum si Total, informeaza NewsIn.

Indicele paneuropean FTSEurofirst 300 a crescut cu 0,9%, pana la 1.526,6 puncte, cel mai ridicat nivel din fenruarie 2001. Indicele s-a apreciat cu aproximativ 3%, de la inceputul lui 2007, castig ce se adauga celui de anul trecut, de 16%.

La nivel national, indicele german DAX s-a apreciat cu 0,8% iar indicele CAC 40, al Frantei, a crescut cu 0,9%. Indicele britanic FTSE 100, care a avut cea mai slaba evolutie anul trecut, a crescut, in timpul sesiunii de miercuri, cu 1,4%, sustinut de actiunile puternice din sectorul minier.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri