ConocoPhillips, al treilea grup petrolier din SUA, a anuntat ca veniturile din al patrulea trimestru din 2006 s-au diminuat pe fondul pretului scazut al gazului si al cotelor mai mici de rafinare la nivel global, dar au depasit estimarile Wall Street.

Compania a mai anuntat ca se asteapta la o productie mai scazuta de petrol si de gaz, in primul trimestru din 2007 fata de ultimul trimestru din 2006, potrivit NewsIn.Venitul net a scazut de la 3,68 miliarde de dolari, respectiv 2,61 dolari pe actiune, nivelul de anul trecut, la 3,20 miliarde de dolari sau 1,91 dolari pe actiune in ultimul trimestru.

Compania a castigat aproximativ 2,08 dolari pe actiune, excluzand aproximativ 17 centi pe actiune, ce reprezinta taxe sau alte plati. Media estimarilor analistilor a fost, potrivit Reuters, de 1,99 dolari pe actiune. Cu toate acestea, analistii au estimat venituri de aproximativ 2,18 dolari pe actiune, inainte sa-si scada previziunile, dupa ce compania a anuntat o productie mai slaba decat se astepta in al patrulea trimestru.

Citeste si:

Veniturile din ultimul trimestru au scazut pana la 41,5 miliarde de dolari, de la 51,3 miliarde de dolari anul trecut. Pretul petrolului in SUA a scazut brusc spre sfarsitul celui de-al treilea trimestru si a fluctuat, in cea mai mare parte a trimestrului patru in jurul a 60 de dolari pe baril, aproximativ la acelasi nivel cu preturile din aceeasi perioada a lui 2005. Pretul petrolului a avut o noua scadere brusca in primul trimestru din 2007, ajungand la 55 de dolari pe baril.

Actiunile ConocoPhillips s-au apreciat cu 9,1% de la sfarsitul celui de-al treilea trimestru, depasind indicele petrolier al Chicago Board Options Exchange, care a crescut cu 8% in aceeasi perioada. Fondata in 1973, Founded in 1973, Chicago Board Options Exchange este cea mai mare bursa americana pentru contracte futures.