Bilantul pagubelor acoperite de asigurari, provocate de furtuna Kyrill, care a devastat nordul Europei saptamana trecuta, este de situat intre 2,5 si cinci miliarde de euro, a anuntat miercuri institutul de evaluare a riscurilor EQECAT, cu sediul in California, informeaza NewsIn citand AFP.

Cele mai multe pagube materiale s-au inregistrat in Germania, potrivit datelor disponibile in prezent, a anuntat institutul. EQECAT a estimat si ca furtuni de o asemenea intensitate prezinta un risc statistic semnificativ de aparitie in Europa la fiecare sapte pana la zece ani. Institutul este specializat in consilierea asiguratorilor si in gestionarea riscului.

Costul total al pagubelor provocate de Kyrill nu a fost evaluat inca oficial, dar estimarile furnizate de societatile de asigurare se ridica la aproximativ un miliard de euro in Germania, 200 de milioane de euro in Olanda si 100 de milioane de euro in Belgia. Asociatia asiguratorilor britanici se asteapta la pagube de "sute de milioane de lire sterline", dar a subliniat ca este inca devreme pentru a oferi informatii precise.

Furtuna, care a afectat continentul european in 18 si 19 ianuarie, a provocat cel putin 45 de decese.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri