Desi pare greu de crezut, unii dintre cei mai bogati oameni ai planetei nu au nicio diploma, ci doar miliarde de dolari in conturi. Unii dintre ei au renuntat la studii pentru a se concentra asupra companiilor lor, precum Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, in timp ce altii si-au facut averea la mult timp dupa ce au parasit scoala, precum Travis Kalanick, cofondatorul Uber.


Iar numarul acestora nu este deloc de neglijat: potrivit topului Forbes al celor mai bogati 400 de oameni din America, aproximativ 1 din 8 miliardari a renuntat la studii. Business Insider scrie ca acesti miliardari au renuntat la scoli de renume international, de la Harvard la UCLA sau The City College din New York.

Mark Zuckerberg a parasit Harvardul pentru a se concentra pe Facebook

Zuckerberg a fondat reteaua de socializare pentru a ajuta studentii sa invete numele colegilor din clasele lor, iar, la scurt timp dupa aceea, a renuntat la scoala. In prezent, antreprenorul in varsta de 35 de ani are o avere estimata de Forbes la 66 de miliarde de dolari.

Bill Gates a parasit, dupa doi ani, Harvardul pentru a fonda Microsoft

In 2010, The Harvard Crimson a numit abandonul lui Gates „cel mai de succes din istoria Harvardului”. Bill Gates a parasit scoala in anul 1975, iar acum are o avere estimata de Forbes la 102 miliarde de dolari.

Cofondatorul WhatsApp a renuntat la Facultatea de Stat din San Jose

Jan Koum a lasat Facultatea de Stat din San Jose pentru a lucra la Yahoo timp de noua ani inainte de a fonda WhatsApp. Momentan, programatorul in varsta de 43 de ani are o avere neta de 10 miliarde de dolari.

Cofundatorul Uber a studiat ingineria computerizata la UCLA, dar a renuntat pentru a lucra la un motor de cautare care nu mai exista

Dupa ce motorul de cautare Scour a dat faliment, Kalanick a infiintat o companie de software pentru retele numita Red Swoosh. Kalanick a vandut Red Swoosh lui Akamai pentru suma de 23 de milioane de dolari in 2007 si a folosit o parte din acesti bani pentru a calatori un an de zile, inainte de a fonda Uber. La doar 43 de ani, Kalanick are o avere neta de 3,7 miliarde de dolari.

Richard Branson nu a terminat nici macar liceul

Cu o avere estimata la aproape 5 miliarde de dolari, Richard Branson nu a terminat nici macar liceul, parasind scoala la varsta de 16 ani. Branson este fondatorul Virgin Group, care controleaza peste 400 de companii.

Fondatorul CNN a fost exmatriculat de la Universitatea Brown

Turner a fost exmatriculat de la Univestitatea Brown pentru ca i-a permis prietenei sale sa locuiasca cu el in camera de camin. In ciuda acestei intamplari nefericite, universitatea i-a eliberat totusi o diploma onorifica de studii multi ani mai tarziu. In varsta de 80 de ani, fondatorul CNN are acum o avere estimata la 2,2 miliarde de dolari.

Larry Ellison, fondatorul Oracle, a renuntat la doua universitati

Ellison s-a inscris la Universitatea din Illinois, la Urbana-Champaign, dupa liceu, dar a renuntat dupa un an de zile cand mama sa adoptiva a murit. Ulterior a facut un semestru la Universitatea din Chicago. La 75 de ani, Ellison are o avere de 63 de miliarde de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri