Pretul petrolului a alunecat usor, joi, dar a ramas peste 55 dolari/baril, deoarece Statele Unite ale Americii, cel mai mare consumator de energie din lume, a decis cresterea rezervelor sale energetice de urgenta, potrivit Reuters.

Petrolul brut tranzactionat pe piata americana a scazut cu 26 centi, la valoarea de 55,11 dolari/baril, pana la 11:29, ora Romaniei, dupa ce a castigat 33 de centi miercuri. Petrolul Brent tranzactionat la Londra a pierdut 17 centi, pana la cotatia de 55,26 dolari/baril.

Piata s-a mentinut in pofida statisticilor americane de miercuri care au aratat cresterea stocurilor de petrol rafinat si brut. Rezervele de petrol rafinat includ si combustibilul termic pentru iarna.

"Tabloul tehnic ofera o anumita sustinere. Preturile au scazut si au crescut de doua ori: tendinta pare acum mai degraba crescatoare decat descrescatoare", a spus Tony Nunan, manager la divizia de managementul riscului la Mitsubishi, de la Tokyo.

Rezervele de petrol american refinat au crescut cu 700.000 barili, in saptamana care s-a incheiat la data de 19 ianuarie 2007, contrat estimatilor analistilor care se asteaptau la o scadere a rezervelor cu aproximativ 800.000 barili, potrivit raportului saptamanal al institutiei pentru administrarea informatiilor din energie (Energy Information Administration).

Preturile petrolului au scazut initial dupa prezentarea statisticilor, dar si-au revenit, pentru a castiga, marti, 2,46 dolari/baril, datorita planurilor americane de crestere a rezervelor strategice de petrol cu 11 milioane de barili, in aceastaa primavara.

Cresterea preturilor petrolului a fost sustinuta si de valul de frig din nord-estul Statelor Unite ale Americii. DTN Meteorlogix a prognozat ca temperaturile vor scadea sub media normala pentru aceasta perioada a anului in timpul urmatoarelor sase pana la zece zile.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri