Preturile pe pietele de petrol au continuat ieri sa creasca, dupa ce in urma cu doua zile se majorasera deja cu doi dolari la baril. Aceasta tendinta este pusa de specialisti pe seama nelinistii provocate de ritmul viguros al cresterii economiei chineze, dar si de cresterea cererii de benzina pe teritoriul Statelor Unite. La New York, barilul de "light sweet crude" a ajuns la 52,60 dolari, dupa ce in ajun se mai majorase cu 1,92 dolari.

La Londra, barilul de Brent din Marea Nordului va costa in luna iunie 53,61 dolari, dupa ce marti cunoscuse o crestere cu 2,16 dolari. Analistii remarca insa faptul ca preturile la Brent raman inferioare celor record atinse la 4 aprilie: 58,28 dolari barilul la New York si 57,65 dolari la Londra. Cererea de petrol in China, estimata la 6,88 milioane de barili pe zi, reprezinta 8 la suta din cererea de pe pietele mondiale, fata de 25 la suta in Statele Unite.

Preturile au inceput sa cunoasca un curs ascendent in urma informatiilor referitoare la probleme aparute in mai multe rafinarii americane, care au provocat neliniste in privinta ofertei de benzina in apropiatul sezon de consum american, ce incepe la sfarsitul lunii mai. Analistii mizeaza totusi pe impactul cresterii de saptamana trecuta a stocurilor de titei cu 1,5 milioane barili, a doua saptamana consecutiva de majorare a rezervelor de petrol, considerate a fi cele mai mari din iunie 2002 pana in prezent.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri