Anul 2004 a fost cel mai bun din istoria Ringier AG
Grupul de presa elvetian Ringier AG a obtinut anul trecut un profit de 35,9 milioane euro elvetieni. Este cel mai bun rezultat din istoria sa. Grupul de presa Ringier Romania a inregistrat in anul 2004 o cifra de afaceri de 56 milioane de franci elvetieni (36 milioane euro), cu 75% mai mare decat cea din 2003.

Performanta se datoreaza cresterii tirajelor si veniturilor din publicitate, achizitiei firmei Expres (Evenimentul Zilei) si lansarii revistei glossy Bolero pentru femeile tinere. Ringier Romania detine publicatiile Libertatea (ziar popular), Evenimentul Zilei (cotidian de informatie), Capital (saptamanal financiar-economic), TV Mania (ghid TV saptamanal), Unica (lunar pentru femei), TV Satelit (ghid TV bilunar), Lumea femeilor (saptamanal pentru femei), Bolero (lunar pentru femei), Bravo (magazin pentru adolescenti), Bravo Girl (magazin pentru adolescente).

Cresterea operatiunilor trustului elvetian in Romania a avut loc pe fondul celui mai bun rezultat financiar obtinut de Ringier AG din istoria sa. Profitul obtinut in 2004 de Ringier A.G. s-a ridicat la 55,6 milioane franci elvetieni (35,9 milioane euro), cu 28,7% fata de anul precedent. Cifra de afaceri a crescut cu 11,7%, cash-flow-ul a urcat la 130,6 milioane de franci elvetieni (o crestere cu 8%), iar marja de profit a crescut cu 5% fata de cea din 2003. Cele mai puternice afaceri s-au derulat in continuare in activitatile din domeniul tipografiei si editarii din Elvetia. Desi consumul de publicitate in presa scrisa din Elvetia a scazut in 2004, cifra de afaceri a editurii elvetiene a crescut cu peste 5 procente. Ringier Europa a reusit sa creasca cifra de afaceri in 2004 la 320,1 milioane de franci elvetieni (crestere cu 41,6%).

La cifra de afaceri, Cehia participa cu 37,5%, urmata de Ungaria cu 26%, Romania cu 17 %, Slovacia cu 13,6 % si Serbia cu 5,9%. In toate cinci tarile, ziarele populare ale Ringier-ului si-au consolidat pozitia de lider. Cifra de afaceri a Ringier Asia s-a ridicat la 51 milioane franci elvetieni, cu 17,2% mai mult decat anul trecut. In China, cifra de afaceri a crescut cu 37 de procente. Publicatia City Week-end a devenit in Beijing si in Shanghai lider de piata.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri