Asiguratorul olandez Aegon si compania japoneza Sony Life Insurance, parte a diviziei financiare a gigantului produselor electronice Sony Corp, vor infiinta o companie mixta de asigurari de viata, care va oferi produse de economisire si pensie pe piata nipona
Noua companie mixta detinuta in proportii egale de cele doua societati va avea o capitalizare initiala de 20 miliarde yeni (165 milioane dolari) si isi va inceape operatiunile la inceputul anului 2008, potrivit comunicatului celor doua companii, citat de Reuters.

Reprezentantii Aegon au spus ca recenta intelegere cu Sony Life Insurance ar putea ajuta compania olandeza sa isi depaseasca planul de a-si dubla, pana in 2010, valoarea noilor sale afaceri, pana la 1,1 miliarde euro.

Noua companie deschisa de Aegon in Japonia, in colaborare cu Sony Life Insurance, face parte din strategia de crestere a asiguratorului olandez, prin achizitii si crestere organica. "Continuam sa urmarim, in vederea cresterii, noi oportunitati de achizitii, in special in Germania, Italia si Coreea, a declarat, citat de Reuters, un purtator de cuvant al Aegon, refuzand sa ofere alte detalii.

"Japonia este a doua mare piata de asigurari de viata si produse de economisire din lume, dupa Statele Unite, iar populatia Japoniei cunoaste un proces de imbatranire, ceea ce face ca acest tip de produse sa devina foarte importante, a declarat potrivit NewsIn, Alexander Wynaendts, membru in Consiliul de Administratie al Aegon. Potrivit directorului general al Aegon, Donald J. Shepard, Aegon intentioneaza sa investeasca 65 milioane euro in noua companie japoneza, in urmatorii trei ani.

Compania mixta creata de Aegon si Sony Life Insurance se va concentra, initial, asupra produselor de anuitati variabile, al caror randament va rezulta din investitii in actiuni cotate la bursa si alte tipuri de active financiare.

Sony Life Insurance detine o cota de 4%- 5% din piata japoneza a asigurarilor de viata si face parte din Sony Financial Holding, divizia financiara a producatorului de electronice Sony, care mai cuprinde o divizie de asigurari generale si o banca.

Compania olandeza de asigurari Aegon si Banca Transilvania au semnat, recent, un acord pentru infiintarea, in Romania, a unei companii de pensii private si a uneia de asigurari de viata. Compania mixta de pensii private, la care fiecare dintre cei doi asociati va detine cate 50% din actiuni, va fi lansata in vara acestui an, anticipand introducerea sistemului obligatoriu de pensii private, incepand cu 2008. Noua companie de pensii va avea sediul centrul la Cluj - Napoca.

In plus, Aegon, va infiinta in Romania o companie de asigurari de viata, care va incheia un acord de distributie cu Banca Transilvania, in scopul vanzarii de produse sub marca comuna a celor doua companii, prin reteaua de distributie a Bancii Transilvania. In cursul acestui an, dupa obtinerea tuturor aprobarilor necesare, Aegon si Banca Transilvania intentioneaza sa incheie acorduri finale cu privire la acest parteneriat.

Aegon, a doua mare companie de asigurari din Olanda, are 360 miliarde euro active plasate in investitii, o capitalizare de 25,4 miliarde euro, 30 milioane de clienti in toata lumea si rating AA la agentiile specializate. Banca Transilvania are in prezent o retea de 341 de unitati si apoximativ 4.500 de angajati. Banca avea, dupa primele noua luni ale anului trecut, active de 6,8 miliarde lei (1,9 miliarde euro) si o cota de piata de 4,5%, fiind a cincea ca marime in sistemul bancar romanesc.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri