Grupul condus de avocatul si proprietarul de obligatiuni Ed Fagan a anuntat ca agentiile financiare guvernamentale germane, banca centrala - Bundesbank - si bancile comerciale au primit notificarea de a participa la o audiere ce va avea loc la 13 mai, la New York. Fagan, cunoscut pentru implicarea sa in cazuri legate de Holocaust, a declarat ca grupul reprezinta proprietarii a numai trei tipuri de obligatiuni legate de aur si ca alte tipuri de obligatiuni
ar putea ridica nivelul compensatiilor totale la 42 de miliarde de dolari.

"Cand vom castiga procesul din Statele Unite, veti fi terminati din punct de vedere financiar", a declarat avocatul grupului Ed Fagan la un briefing de presa, in Germania. El a adaugat ca acest caz eclipseaza de departe cererile de compensatii legate de Holocaust. Avocatul a mai afirmat ca din grupul pentru recuperarea obligatiunilor germane in aur fac parte institutii financiare europene ca si investitori privati, a caror identitate a refuzat, insa, sa o dezvaluie.
Potrivit grupului, obligatiunile au fost emise pentru refacerea industriei germane si pentru reconstructie, dupa primul Razboi Mondial, dar Guvernul condus de Adolf Hitler a sistat platile.

Un purtator de cuvant al Ministerului german al Finantelor a declarat ca in Germania au mai avut loc tentative de cereri pentru recuperarea banilor investiti in obligatiuni, dar cazurile nu au fost admise in Justitie. Bundesbank a refuzat sa comenteze acest demers, dar proprietarii obligatiunilor au anuntat ca dau in judecata Guvernul german, Ministerul Finantelor, oficiali, banci, inclusiv Deutsche Bank si Commerzbank, pentru neplata obligatiunilor in aur, vandute in Statele Unite, in perioada 1924-1930. De asemenea, Commerzbank va trebui sa prezinte dovezi intr-un proces privind nerambursarea obligatiunilor, in valoare de 425 de milioane de dolari.
Potrivit Commerzbank, cererile investitorilor sunt nefondate, sustinand ca aceste obligatiuni nu au figurat niciodata in registrele bancii. Deutsche Bank a refuzat sa faca orice fel de comentarii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri