Presedintele New York Stock Exchange, John Thain, a declarat la finalul sapta,amoo trecute ca planurile de alianta cu bursa de la Tokyo vor fi dezvaluite in cursul saptamanii viitoare, insa nu se pune problema, deocamdata, a unei fuziuni in stilul Euronext, relateaza NewsIn.

"Este normal ca in timp sa extindem legaturile cu bursa de la Tokyo. Lucram pentru realizarea lor", a declarat John Thain, la Forumul Economic de la Davos, Elvetia. Thain a precizat apoi ca detaliile viitoarei aliante cu bursa de la Tokyo vor fi facute publice in cursul saptamanii vitoare. "Nu credem ca tipul relatiilor pe care le vom avea cu bursa de la Tokyo se vor semana cu fuziunea cu Euronext", a adaugat el.

Presedintele NYSE a adaugat ca finalizarea fuziunii cu Euronext va dura aproximativ un an, iar grupul bursier ce va rezulta din aceasta fuziune este dispus sa includa si alte burse europene. "In ceea ce priveste Europa de vest, vor exista ocazii de a include si alte piete bursiere", a precizat el

Ritmul tendintelor de consolidare de pe piata bursiera a crescut pe fondul fuziunii dintre NYSE si Euronext, iar oferta de preluare ostila facuta de Nasdaq pentru bursa de la Londra (London Stock Exchange) va ajunge, vineri, intr-un stadiu critic, odata cu expirarea termenului in care Nasdaq ar putea sa isi modifice oferta.

Intrebat despre decizia Nasdaq, Thain a declarat ca preluarile ostile nu reprezinta o stretegie buna in ceea ce priveste pietele bursiere. Thain a adaugat insa ca "pentru Nasdaq ar reprezenta foarte mult daca vor putea achizitiona bursa de la Londra. Nu este insa clar daca aceasta preluare va reprezenta un lucru pozitiv pentru bursa londoneza".

NYSE si-a consolidat prezenta din Asia iar Thain a precizat ca acest lucru va continua, in ciuda faptului ca in aceasta regiune aliantele reprezinta o optiune mai buna decat fuziunile. "Celelalte doua locuri unde dorim sa ne aflam sunt China si India", a incheiat Thain.

Euronext, cu sediul la Paris, a promis inca din luna iunie ca va finaliza fuziunea cu NYSE Group, care detine bursa din New York, refuzand oferta de fuziune a rivalului european Deutsche Boerse, lucru ce a nemultumit o parte din actionari precum si multi politicieni europeni, care doreau o fuziune pan-europeana.

Valoarea actiunilor LSE s-a majorat de mai mult de trei ori in cursul ultimilor doi ani, perioada in care a atras si a respins o serie de grupuri interesate de preluarea bursei londoneze. Bursele din lume se afla sub presiunea tendintelor de consolidare, pe fondul cerintelor clientilor, care sunt interesati de servicii globale si de tarife mai scazute.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri