Premierul elen Kyriakos Mitsotakis a lansat o campanie care are drept scop reducerea cu aproape o treime a numarului fumatorilor pana in 2025 in Grecia, unde consumul de tigari ramane ridicat, relateaza AFP, scrie Agerpres.

"Statul grec (...) isi propune sa reduca numarul fumatorilor cu 30% pana in 2025", a declarat Mitsotakis in cadrul unei conferinte de presa. "Inamicul nostru este fumatul, nu fumatorii. Scopul nostru nu este sa divizam, ci sa ne unim in numele sanatatii", a mai spus el.

In fiecare an, fumatul provoaca 20.000 de decese in randul grecilor si sunt inregistrate 700.000 de internari, ale caror costuri se ridica la aproape un miliard de euro, a mai spus el.

Potrivit unui studiu medical publicat in octombrie, numarul fumatorilor adulti a scazut de la 40 la 27,5% intr-un deceniu.

Cu toate acestea, premierul si-a exprimat ingrijorarea in legatura cu rata alarmanta a minorilor sub 15 ani care fumeaza: un baiat din sase si una din opt fete.

O noua lege votata de guvernul conservator al lui Kyriakos Mitsotakis, sosit la putere in iulie, prevede pedepse de pana la 500 de euro pentru fumatorii care aprind o tigara intr-un restaurant sau un club de noapte, si pana la 10.000 de euro amenda pentru proprietarii de localuri care incalca legea. Incalcarile repetate pot duce la inchiderea temporara a localurilor in cauza si revocarea licentei de functionare.

Mitsotakis se opune ferm fumatului. El a povestit o conversatie din 1979 cu bunicul sau care a murit de cancer pulmonar. "Noi nu stim efectele nocive (ale fumatului). Tu, tu le cunosti", i-a spus atunci bunicul lui.

Ultima campanie anti-tabac din Grecia dateaza din 2009. Initial promovata energic de autoritati, ea a cazut apoi in derizoriu.

Sursa foto: By Gorynvd / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri