Acciona va vinde actiunile pe care le detine din Endesa daca grupul german E.ON va reusi sa castige controlul companiei spaniole de electricitate, a declarat presedintele Acciona, prezent la Forumul Economic de la Davos, informeaza NewsIn

Intr-un interviu acordat pentru Reuters, presedintele Acciona, Jose Manuel Entrecanales a declarat ca grupul pe care il conduce va vinde participatia de 21% pe care o detine din Endesa, la pretul oferit de E.ON, asta in cazul in care grupul german va reusi sa preia Endesa. Oferta E.ON pentru Endesa se ridica momentan la 34.50 euro pe actiune, grupul german avand ragaz pana la data de 2 februarie pentru a-si majora oferta.

"Daca E.ON va reusi sa castige, noi am plecat", a declarat Entrecanales, prezent la Forumul Economic din Davos. "Nu vom ramane acolo doar ca investitor financiar, tacut si administrat de E.ON, a carui strategie nu o critic dar este total diferita de strategia noastra", a continuat acesta.

E.ON si compania rivala Gas Natural, care a depus si aceasta o oferta de preluare al grupului Endesa, au ragaz pana vineri sa prezinte ofertele confidentiale pentru Endesa, asta in cazul in care ambele grupuri vor decide sa ramane in cursa. In perioada in care se mai pot depune oferte, Endesa va convoca o adunare a actionarilor pentru a decide daca vor ridica sau nu limita de 10% privind drepturile de vot ce pot fi detinute de un investitor.

Entrecanales a declarat ca Acciona nu a decis insa cum va vota, insa se pare ca aceasta companie se va abtine, lasandu-i pe ceilalti actionari sa decida. Acciona este actionarul principal al Endesa, detinand o participatie de 21%, pe locul doi fiind plasata banca Caja Madrid, ce detine o participatie de aproximativ 10%. Acciona a precizat ca doreste sa lucreze in continuare cu Endesa in domeniul energiei regenerabile,

E.ON a intrat in batalia pentru Endesa in urma cu un an, oferind pentru inceput 25,4 euro pe actiune pentru preluarea Endesa, depasind astfel oferta facuta de grupul Gas Natural. Pietele se asteapta ca grupul german sa isi majoreze oferta, momentan actiunile Endesa fiind tranzactionate cu aproximativ 39 de euro pe actiune.

Vineri E.ON a declarat ca oferta curenta, de 36,5 miliarde de euro pentru grupul Endesa, este foarte atractiva pentru actionarii companiei spaniole si ca nu va fi afectata de speculatiile financiare. Acciona a platit aproximativ 33-34 euro pe actiune pentru participatia sa de 21% din Endesa. In cursul zilei de joi, Acciona a declarat ca Endesa valoareaza aproximativ 53,9 miliarde de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Banii americanilor transformă vânătoarea măștilor într-un Vest Sălbatic
Setari Cookie-uri