Vicepremierul rus Dmitri Medvedev a declarat sambata la Davos ca Rusia va fi capabila, in curand, sa depaseasca Italia, Franta si Marea Britanie, bazandu-se pe una dintre metodele de calcul al bogatiei pe cap de locuitor, informeaza NewsIn.

"Rusia se afla in 2005 pe locul noua in lume" ca PIB pe cap de locuitor, calculat la preturile pietei, a anuntat vicepremierul. "Rusia este capabila, in urmatorii doi ani, sa ocupe a sasea pozitie si chiar sa depaseasca Italia, Franta si Marea Britanie", a afirmat Medvedev in timpul unui discurs sustinut la Forumul Economic Mondial.

PIB-ul la preturile pietei este forma uzuala de comparatie a produsului intern al tarilor sau regiunilor. Acesta reda suma valorii adaugate interne in preturile actuale ale pietei. Rusia a ocupat in 2006 locul 60 in lume in functie de PIB-ul pe cap de locuitor, in termeni absoluti, valoare care arata o ameliorare semnificativa, a subliniat oficialul, amintind ca tara sa afla pe locul 103 in lume in 1999.

El a anuntat si ca Rusia va avea, in 2007, un PIB echivalent celui mai ridicat nivel atins de URSS. Medvedev este considerat un favorit in cursa pentru Kremlin, inaintea alegerilor din 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri