Germania planuieste sa isi inchida toate minelede carbune pana in 2018, industria miniera germana beneficiind de subventii importante, aceasta decizie fiind luata la sfarsitul saptamanii trecute de guvernele regionale si cel federal si de social-democratii de centru-stanga.

Acest acord deschide calea unei emisiuni primare a grupului german RAG, care va folosi sumele obtinute pentru finantarea unor actiuni de curatare a mediului si pentru plata pensiilor minerilor. "Cred ca putem prezenta un plan preliminar comitetului coalitiei", a declarat potrivit NewsIn ministrul german al economiei, Michael Glos. Ministrul este un membru al partidului conservator, din care face parte cancelarul german Angela Merkel, care imparte puterea in Germania cu social-democratii, aparatori traditionali ai industriei de minerit.

Conform acestui acord, finalizat dupa luni de dispute, subventiile guvernamentale acordate industriei miniere vor fi sistate pana in 2018. insa in 2012 va avea loc o analiza pentru a decide daca o mica parte din activitatea de minerit va continua.

Sefii coalitiei de guvernare vor discuta luni acest acord. Germania are opt mine de carbune, localizate in nord-vestul Germaniei, aici lucrand aproximativ 36.900 de persoane. in cursul anului trecut minerii germani au produs aproximativ 21 milioane de tone de carbune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri