Presedintele american Donald Trump l-a felicitat pe premierul britanic Boris Johnson, al carui partid a castigat o puternica majoritate parlamentara in urma alegerilor generale de joi, informeaza dpa, Reuters si AFP.

"Felicitari lui Boris Johnson pentru marea sa VICTORIE!", a transmis Donald Trump pe Twitter. "Regatul Unit al Marii Britanii si SUA vor fi acum libere sa incheie un nou Acord Comercial de anvergura dupa BREXIT. Acest acord are potentialul sa fie mult mai mare si mai avantajos decat orice acord care s-ar putea incheia cu UE. Bravo, Boris!", a adaugat Trump, conform Agerpres.ro.

Johnson, care a promis ca Regatul Unit va iesi din UE la 31 ianuarie, planuieste sa negocieze acorduri comerciale liberale post-Brexit cu SUA si cu alte state non-UE.

In schimb, opozitia laburista a denuntat o potentiala deschidere a pietei britanice in fata intereselor financiare americane, in special in privinta Serviciului National al Sanatatii (NHS), foarte popular printre britanici. Liderul Partidului Laburist britanic, Jeremy Corbyn, i-a cerut recent lui Trump sa garanteze ca acesta este exclus dintr-un viitor acord comercial bilateral dupa Brexit.

"Totul este pe masa", a afirmat in urma cu cateva saptamani presedintele american cu privire la domeniile de cooperare comerciala cu Regatul Unit. Cu toate acestea, saptamana trecuta el a subliniat ca nu este interesat de NHS.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri