Directorul executiv al Lufthansa, Wolfgang Mayrhuber, este de parere ca tendintele de consolidare a pietei europene de aviatie se vor accelera daca discutiile dintre UE si SUA privind liberalizarea pietei de aviatie vor esua, a declarat acesta pentru Financial Times, citat de NewsIn.

Insa Lufthansa, care in urma cu doi ani a achizitionat grupul elvetian de aviatie Swiss International Air Lines, nu se afla sub presiunea achizitiei unei noi companii de aviatie, cel putin nu in viitorul apropiat, a declarat responsabilul german.

Daca guvernul Statelor Unite ale Americii vor continua sa refuze sa permita companiilor straine de aviatie sa detina mai mult de 25% din firmele americane de transport aerian, acest lucru ar "impiedica crearea companiilor transatlantice cu capital mixt si ar majora probabilitatea consolidarii acestei industrii pe plan european", a precizat Mayrhuber.

Statele Unite ale Americii si Uniunea Europeana lucreaza de ani buni pentru finalizarea unui acord privind liberalizarea pietei aviatice transatlantice, care sa inlocuiasca acordurile bilaterale la nivel national intre SUA si anumite state membre ale UE.

Insa un acord preliminar semnat in noiembrie 2005 nu a fost finalizat, dupa ce Washingtonul a retras o propunere privind reducerea restrictiilor privind investitiile straine in companiile americane de aviatie, din cauza opozitiei Congresului.

Comisarul european pentru transport, Jacques Barrot, a declarat in cursul saptamanii trecute ca va prezenta membrilor Congresului consecintele blocarii unui astfel de acord, cu ocazia vizitei din februarie, cand va fi prezent la Washington privind pactul de aviatie"Open Skies".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si