Desi pare a fi direct dintr-un film cu James Bond, acest concept ar putea indica faptul ca viitorul super iahturilor este unul subacvatic. Imaginat de catre arhitectul naval cu origine italiana Elena Nappi, vasul hibrid poate calatori atat la suprafata, cat si sub apa.

Cunoscut sub numele de "Carapace", iachtul se poate scufunda pana la o adancime de 300 de metri timp de pana la 10 zile. Elena Nappi, care a construit acest concept inovator dupa ani de cercetare in industria de profil, apreciaza ca reprezinta o "noua clasa de mega iahturi", care reuneste confortul iahturilor de lux si "intimitatea" navigatiei cu imersiune, scrie CNN.

"Foarte des, proprietarii de iahturi cauta solutii originale pentru a le putea oferi prietenilor si familiei lor ceva special si cu siguranta ca o croaziera de acest tip ar fi ceva fara precedent", a mai spus Elena Nappi.

Carapace, care ar urma sa fie alimentat de un sistem hibrid diesel-electric, este proiectat sa dispuna de o structura usoara din aluminiu si sa masoare lungimea de 256 de metri. Acesta ar fi constuit pe trei niveluri de punte, cu cabine VIP, un lounge, un spa, un bar si un club de fitness printre facilitatile de la bord.

Arhitectul se asteapta ca iahtul sa fie inchiriat pentru calatorii private, precum si intalniri de afaceri care necesita discretie. Desi nu a oferit nicio indicatie legata de pret, cel mai probabil va costa cateva sute de milioane de euro.

Dar oricine spera sa puna mana pe acest mega iaht, trebuie sa mai astepte. Deocamdata, Carapace este doar un concept, iar Elena Nappi prevede ca va fi mult timp de acum inainte ca ambarcatiunea sa ajunga pe apa. "Daca facem o comparatie cu sectorul auto, nu este greu de inteles ca drumul catre acest tip de ambarcatiune este inca foarte departe", adauga ea.

"Prima masina electrica a fost construita in 1884 si a ajuns pe strazi abia in prezent, asa ca va fi imposibil ca tipul acesta de iaht sa poata fi pus pe piata in urmatorii 100 de ani". Elena Nappi este proiectant pentru santierul naval italian Fincantier, dar compania nu este implicata in proiectul Carapace.

Sursa foto: Elena Nappi / CNN

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri