Adolescenta suedeza Greta Thunberg, o activista pentru mediu care parea neobosita dupa ce a strabatut in lung si in lat intreaga planeta in ultimele luni deplasandu-se cu automobile, trenuri si ambarcatiuni - dar niciodata cu avionul -, pentru a cere autoritatilor sa adopte masuri urgente pentru limitarea efectelor provocate de schimbarile climatice, a declarat vineri ca are nevoie de o pauza si ca trebuie sa se odihneasca.

La doar doua zile dupa ce a fost desemnata Persoana Anului 2019 de revista Time, adolescenta suedeza, in varsta de 16 ani, s-a alaturat miilor de elevi reuniti vineri in nordul Italiei in orasul Torino la un protest organizat pentru a pune presiune pe guvernul italian, caruia i s-a cerut sa implementeze mai multe actiuni in vederea scaderii emisiilor de carbon, scrie Agerpres.

Greta Thunberg, care refuza sa calatoreasca cu avionul, a ajuns la Torino deplasandu-se cu trenul si cu automobilul venind de la Madrid, dupa ce a participat la un summit ONU pentru clima in capitala Spaniei. Ea sosise in Europa cu doar cateva zile mai devreme, la bordul unui catamaran, dupa ce a petrecut mai multe luni in Statele Unite, unde a participat la diverse campanii de mediu.

In prezent, tanara suedeza a dezvaluit ca are nevoie de odihna. "Voi fi acasa de Craciun si apoi imi voi lua o vacanta, pentru ca am nevoie sa ma odihnesc. Altfel, nu poti sa rezisti sa faci astfel de lucruri la nesfarsit", a declarat ea in fata reporterilor din Torino.

Cu toate acestea, Greta Thunberg a dat dovada de multa energie in discursul ei sustinut la mitingul din Torino, orasul natal al producatorului de automobile Fiat, aflat in una dintre principalele regiuni industriale ale Italiei, care este in acelasi timp si una dintre cele mai poluate.

"2019 aproape ca a trecut. Trebuie sa ne asiguram ca 2020 va fi anul actiunilor, anul in care vom obtine o scadere a emisiilor globale de carbon", a declarat ea in fata multimii de tineri. "Vom pune presiune pe cei aflati la putere, ne vom asigura ca ei vor actiona si ca isi vor asuma responsabilitatea", a adaugat Greta Thunberg.

Atunci cand avea 15 ani, Greta Thunberg a inceput sa lipseasca de la scoala in zilele de vineri pentru a protesta in fata Parlamentului Suediei si pentru a cere Guvernului de la Stockholm sa ia masuri rapide in vederea scaderii emisiilor de carbon. Campania ei a stat la baza aparitiei unei miscari protestatare, Fridays for Future, devenita ulterior globala si care a inspirat milioane de oameni.

"Suntem foarte incantati ca o avem pe Greta langa noi la acest protest", a declarat activista pentru mediu Elena Costa, in varsta de 22 de ani si originara din Torino. "Vrem sa explicam obiectivele noastre tuturor oamenilor si ii invitam pe toti sa vina alaturi de noi in fiecare zi de vineri, in fiecare saptamana", a adaugat ea.

Sursa foto: Liv Oeian / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri