Parlamentarii britanici vor vota inainte de Craciun acordul de Brexit pe care premierul conservator Boris Johnson l-a convenit cu Bruxellesul, a declarat acesta sambata.

Boris Johnson, care a castigat detasat alegerile parlamentare anticipate de joi, a facut aceasta declaratie la Sedgefield in nord-estul Angliei, fief-ul fostului premier laburist Tony Blair, unde conservatorii au obtinut un castig istoric de voturi din partea simpatizantilor Partidului Laburist, de opozitie, scrie Agerpres.

"Stiu ca este posibil ca oamenii sa fi incalcat obiceiurile de vot incetatenite acolo de generatii, votand pentru noi", a declarat Johnson, promitandu-le acestor alegatori ca se va achita de ''increderea'' care si-au pus-o in el.

Aprobarea acordului de Brexit in parlament, care permite Marii Britanii sa se retraga din Uniunea Europeana la 31 ianuarie 2020, este de asteptat sa fie o formalitate acum, cand conservatorii detin o majoritate larga dupa alegeri. Acestia au castigat 365 de locuri in parlamentul de 650 de locuri, cu 48 mai multe decat inainte, gratie electoratului laburist favorabil Brexitului. Laburistii au pierdut 59 de locuri si au acum 203 parlamentari in Westminster, fata de 262 anterior. Este cel mai slab rezultat al laburistilor din 1935, scrie AFP.

Potrivit lui Boris Johnson, victoria sa rezulta din "decizia irefutabila, irezistibila si incontestabila" a britanicilor de a "ajunge in sfarsit la Brexit" pana la 31 ianuarie, marea mantra a campaniei sale. Noua legislatura de dupa alegeri va incepe pe 19 decembrie, conform unui calendar publicat de agentia britanica de presa Press Association.

Sursa foto: Michael Tubi / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri