Fie ca este vorba despre constructia celui mai mare labirint din zapada sau de rezolvarea cubului Rubik cu ochii inchisi, unele dintre tentativele de stabilire a unui record mondial Guinness necesita o planificare minutioasa si, in functie de natura recordului, de o echipa formata din numerosi participanti, scrie insider.com care a alcatuit o lista cu cele mai inedite 35 de recorduri stabilite in 2019.

Alte recorduri mondiale insa rezulta din performante remarcabile, precum cea gimnastei Simone Biles, care a scris istorie cu saltul ei triplu-dublu in proba la sol, sau momentul amuzant cand fotografia unui ou a doborat recordul de aprecieri pe Instagram, devansand in popularitate o fotografie de pe contul lui Kylie Jenner.

Contul de Instagram care a ajuns cel mai rapid la un milion de urmaritori

Jennifer Aniston a strans un milion de urmaritori in doar cinci ore si 16 minute dupa ce si-a facut cont de Instagram, devenind primul utilizator al acestei platforme care a ajuns la un milion de followeri intr-un interval atat de scurt. Actrita s-a alaturat acestei retele de socializare pe 15 octombrie si a publicat un selfie in care aparea alaturi de fostii sai colegi din distributia serialului "Friends".

Actrita a intrat in Guinness Book of World Records pentru performanta de a obtine un milion de urmaritori intr-un timp atat de scurt. Recordul anterior era detinut de contul @SussexRoyal Instagram, care apartine ducilor de Sussex, printul Harry si Meghan Markle, si a atins un milion de urmaritori intr-un interval de cinci ore si 45 de minute dupa crearea sa pe 2 aprilie 2019.

Cea mai mare expozitie de pagini de colorat

Cantareata de country Kacey Musgraves, laureata cu Grammy, in parteneriat cu Country Music Hall of Fame si Muzeul din Nashville, Tennessee, a stabilit un nou record mondial pe 22 octombrie dupa ce a organizat cea mai mare expozitie cu pagini de colorat. Foile cantareau impreuna 227 de kilograme, printre acestea aflandu-se si 1.500 de pagini trimise de persoane din 30 de state. Etalarea paginilor, in forma unui curcubeu, a fost inaugurata cu ocazia National Color Day si a facut parte din expozitia "Kacey Musgraves: All of the Colors", organizata la Muzeul din Nashville.

Cel mai lung platou cu mezeluri

In cadrul unei conferinte pe teme alimentare desfasurate in octombrie, la Chicago, invitatii au avut sansa de a degusta bunatatile de pe cel mai lung platou cu mezeluri, creat de companiile Datassential si Boar's Head. Platoul, intins de-a lungul unei mese pe o lungime de 45,73 de metri, a inclus 181 de kilograme de branzeturi si preparate din carne.

Sursa foto: World Record Academy

Atletul Eliud Kipchoge, primul om care a alergat un maraton in mai putin de doua ore

Elius Kipchoge, un alergator pe distante lungi in varsta de 34 de ani din Kenya, a doborat recordul pentru finalizarea unui maraton in cel mai scurt timp. A parcurs distanta de 42 de kilometri intr-o ora, 59 de minute si 40 de secunde in cadrul Ineos 1:59 Challenge din Viena, Austria, pe 12 octombrie 2019. Potrivit Guinness World Records, maratonistul a alergat la o viteza medie de 21,1 kilometri pe ora.

Cea mai scumpa pereche de tenisi vanduta vreodata la licitatie

In iulie 2019, o pereche de pantofi Nike Moon fabricata in 1972 s-a vandut pentru 437.000 de dolari doborand recordul pentru cea mai scumpa pereche de tenisi vanduta la licitatie. Pantofii au fost achizitionati de Miles Nadal, un colectionar si om de afaceri canadian. Destinate initial atletilor care se antrenau pentru Olimpiada din 1972, au fost confectionate doar 12 perechi de Moon Shoes. Tenisii vanduti in luna iulie la licitatie sunt una dintre putinele perechi care mai exista.

Cel mai lung taietel din ou

Bucatarul Hiroshi Kuroda a pregatit cel mai lung taietel din ou, cu o lungime de 183,72 de metri, mai mult decat inaltimea Washington Monument. Pentru a fi omologat ca Guinness World Record, taietelul lui Kuroda a trebuit sa fie ''un singur element continuu din aluat, preparat doar cu ajutorul mainilor, incercarea luand sfarsit atunci cand taietelul se rupe". Hiroshi a inmuiat taietelul in ulei de susan ca sa impiedice ruperea sa si l-a framantat timp de o ora inainte de a-l pune la gheata pentru a capata fermitate si a putea fi masurat si omologat.

Cel mai varstnic cuplu casatorit

Pe 17 mai, Guinness World Records a anuntat ca Miyako Sonoda si Masao Matsumoto, un cuplu din Japonia, sunt cel mai varstnic cuplu casatorit, varstele celor doi insumand 210 ani si 121 de zile. Masao Matsumoto, care a decedat in acea zi, avea 108 ani, iar sotia sa, Miyako Sonoda, 101 ani. Masao si Miyako au fost casatoriti timp de 81 de ani.

Gimnasta Simone Biles a doborat doua recorduri mondiale la campionatul de gimnastica din SUA

Gimnasta americana Simone Biles a doborat doua recorduri mondiale in timpul campionatului de gimnastica al SUA din august 2019, fiind prima persoana care a executat o aterizare cu dubla rasucire la barna si un salt triplu-dublu la exercitiul de la sol, figura realizata pentru prima data de o gimnasta intr-o competitie.

Sursa foto: Leonard Zhukovsky / Shutterstock

Inelul cu cele mai multe diamante

Un inel cu 7.777 diamante in valoare de circa 5 milioane de dolari a stabilit recordul pentru inelul cu cele mai numeroase diamante. Bijutieri din Lakshikaa Jewels din Mumbai, India, au lucrat 18 luni la confectionarea bijuteriei uimitoare, a carei forma a fost inspirata de Templul Lotus din Delhi, India.

Cele mai multe persoane imbracate in rochii de mireasa

Un numar de 1.347 de femei, cu varste cuprinse intre 18 si 92 de ani, a stabilit recordul pentru cel mai numeros grup de persoane imbracate in rochii de mireasa. Potrivit Guinness World Records, din multime faceau parte femei necasatorite, divortate si casatorite, iar evenimentul a fost organizat de un magazin cu rochii de mireasa din Petrer, Spania.

Cel mai inalt castel din nisip

O echipa formata din 12 sculptori si 8 tehnicieni din Rusia, Polonia, Ungaria, Germania, Olanda si Letonia au construit, la Binz, in Germania, timp de trei saptamani si jumatate, cel mai inalt castel de nisip din lume, cu o inaltime de 17,65 de metri. Castelul, cu un design foarte elaborat, are un diametru de 26 de metri si a fost construit din 11 tone metrice de nisip.

Cel mai mare eveniment dedicat curatarii oceanului

Un numar de 633 de scafandri au participat pe 15 iunie la Deerfield Beach, Florida, la cea mai mare operatiune de curatare a apelor oceanului. In timpul evenimentului, a fost folosit echipament de pescuit cu o greutate de 1.451 de kilograme, iar scafandrii au indepartat peste 9.000 de fragmente de deseuri marine din ocean.

Cel mai lung sirag din pene in cinstea World Pride

In cinstea lunii Pride, pe 19 iunie, doua muzee din New York, Ripley's Believe It Or Not! si Madame Tussauds, si-au unit eforturile pentru doborarea recordului pentru cel mai lung sirag din pene multicolore. ''Boa Boulevard'', un sir din pene care s-a intins pe o distanta de doi kilometri intre Seventh Avenue si Eighth Avenue pe 42nd Street din New York.

Cea mai adanca scufundare sub gheata

Un barbat din Noua Zeelanda a stabilit recordul pentru cea mai adanca scufundare sub gheata realizata de un barbat echipat cu inotatoare si costum de scafandru, dupa ce a plonjat 70 de metri tinandu-si respiratia timp de aproape doua minute si jumatate. Anthony Williams s-a pregatit pentru aceasta provocare cu dusuri reci in fiecare zi in cele patru luni de dinaintea tentativei de doborare a recordului.

O femeie de 116 ani a devenit cea mai varstnica persoana din lume

Kane Tanaka, o femeie din Japonia in varsta de 116 ani, a devenit cea mai batrana persoana din lume in timpul unei ceremonii desfasurate in Fukuoka, Japonia. S-a nascut in 1903, cand fratii Wright inaltau pentru prima data un aparat de zbor. Kane Tanaka a fost confirmata cea mai varstnica persoana din lume pe 9 martie cand avea 116 ani si 66 de zile.

Cea mai mare etalare de figurine Lego "Star Wars'' din lume

Compania Lego a stabilit un nou record mondial pe 11 aprilie realizand cea mai mare desfasurare de minifigurine Lego "Star Wars" in cadrul evenimentului Star Wars" Celebration din Chicago. Un numar de 12 persoane au etalat 36.440 de figurine Stormtrooper in 38 de ore.

Cea mai mare sculptura din paie de plastic

Artistul canadian Von Wong a colectat paie de la Starbucks si de la asociatiile ecologiste din vecinatatea Vietnamului pentru a realiza o impresionanta instalatie cu o inaltime de 3 metri construita din 168.037 de paie din plastic in Ho Chi Minh. Lucrarea a fost creata pentru sporirea gradului de constientizare in ceea ce priveste pericolele utilizarii obiectelor din plastic de unica folosinta.

Fotografia cu cele mai multe aprecieri de pe Instagram

O imagine infatisand un ou a devenit in luna ianuarie fotografia de pe Instagram cu cel mai mare numar de aprecieri (peste 30,5 milioane) depasind recordul anterior detinut de Kylie Jenner cu o fotografie in care aparea fetita vedetei si care stransese 18 milioane de aprecieri. Fotografia oului a fost publicata pe un cont de Instagram denumit @world_record_egg.

Cel mai longeviv animal terestru cunoscut

O testoasa in varsta de 187 de ani, pe nume Jonathan, care traieste pe insula Sfanta Elena din Oceanul Atlantic de Sud, a devenit cel mai longeviv animal terestru cunoscut de om. Testoasa s-a nascut in anul 1832 cu aproximatie, iar in timpul vietii sale s-au desfasurat cele doua conflagratii mondiale, a fost finalizata constructia Turnului Eiffel si a avut loc primul zbor al unui avion cu motor.

Femeia cu cele mai mari picioare din lume

"Incercarea de a gasi incaltaminte potrivita este o misiune aproape imposibila", a povestit Julie Felton, de 45 de ani, intr-o inregistrare pentru Guinness World Records. Felton poarta incaltaminte masura 49,5 potrivit sistemului european. Recordul a fost confirmat in aprilie.

Cele mai multe capuccino preparate intr-o singura ora

Liza Thomas, o barista din Queensland, Australia, a pregatit 420 de capucino intr-o singura ora, echivalentul a sapte cesti pe minut. Thomas a urmat instructiunile Guinness World Records folosind un expresor de cafea disponibil in comert si care realiza un numar maxim de patru espresso simultan. Recordul stabilit de Thomas a fost dat publicitatii in aprilie 2019.

Cea mai rapida rezolvare a unui cub Rubik legat la ochii

Jack Cai, din Australia, a stabilit recordul pentru cea mai rapida rezolvare a unui cub Rubik legat la ochi in 16,22 secunde pe 6 aprilie. Cai a obtinut un timp mai bun fata de recordul precedent cu 0,33 de secunde.

Cel mai numeros grup care executa simultan dansul traditional Konyak

Un grup format din 4.687 de femei din 130 de sate din India si-au dat mainile si au dansat cel mai mare dans simultan de Konyak, intr-o performanta sincron, impresionanta din punct de vedere vizual.

Recordul de viteza la mancatul unui burrito

Leah Shutkever, o femeie din Birmingham, Marea Britanie, care participa frecvent la competitiile de mancat, a consumat un burrito in 44,20 de secunde in luna mai. Recordul precedent era de 50 de secunde.

Pizza cu cele mai multe varietati de branza

Johnny Di Francesco, un bucatar australian, a preparat o pizza cu 154 de tipuri de branza, doborand recordul pentru pizza cu cele mai multe varietati de branzeturi. Recordul precedent era detinut de o pizza cu 111 feluri. "Printre branzeturile folosite ca ingrediente s-au numarat gorgonzola, pecorino, Taleggio, branza cheddar maturata, gouda si, bineinteles, multe altele", a declarat Di Francessco pentru Guinness World Records.

Cel mai mare labirint din zapada

O companie din Canada a creat cel mai mare labirint din zapada cu o suprafata de 2.789, 11 metri patrati, devansand recordul din 2015 cu peste 1.000 de metri patrati, potrivit postului de televiziune CBC.

Un barbat a scos 70 de sosete din picioarele altor persoane intr-un minut in timp ce era legat la ochi

Pe 29 ianuarie, americanul David Rush a stabilit un record mondial dupa ce a scos 70 de sosete din picioarele unor persoane intr-un singur minut. Rush a inregistrat aceasta performanta intr-un videoclip postat pe Youtube, in care apare scotand sosetele din picioarele oamenilor asezati pe mai multe siruri in timpul unei eveniment desfasurat in Atena, Grecia.

Cel mai mare tiramisu din lume

In luna martie, o echipa de 30 de bucatari ajutati de numerosi voluntari de la scoala de bucatari Galbani Santa Lucia din Milano, Italia, a preparat cel mai mare tiramisu din lume, folosind 50.000 de piscoturi. Produsul final a avut 273, 5 metri lungime. Dupa omologarea tentativei, impresionantul desert a fost donat unui spital de copii.

Un taur din rasa longhorn are cele mai lungi corne din lume

Un taur din rasa Texas longhorn de la o ferma din Alabama, pe nume Poncho Via, a obtinut un loc in Cartea Recordurilor datorita coarnelor sale imense. De la un varf la celalalt al coarnelor distanta este de 323,74 centimetri, aproape de doua ori cat latimea unui pian cu coada. In luna mai, Poncho Via a doborat doua recorduri: cea mai mare anvergura a coarnelor si cele mai lungi coarne.

Cel mai mare urs din plus din lume

Mai multe asociatii din Mexic au construit, pe 28 aprilie, in orasul Xonacatlán, cel mai mare urs de plus din lume, cu o greutate de peste patru tone si o lungime de 19,41 de metri, cu ocazia celebrarii sarbatorii nationale dedicate copiilor.

Cea mai mare masa dim sum din lume

Cea mai mare masa in stilul bucatariei chinezesti dim sum a fost preparata si servita in februarie 2019 in Sydney, Australia. Masa a fost alcatuita din 3.100 de preparate si a fost servita unui numar de 764 de participanti cu ocazia Sydney Lunar Festival pentru a marca Anul Porcului din calendarul chinezesc. Masa a fost pregatita de bucatarii unei companii de street-food si a inclus 3.100 de preparate din porc, pui si legume in stil dim sum.

Cel mai mare toast la care oamenii se tin de maini

Un numar de 2.020 de persoane si-au dat mainile in timpul unui toast in orasul Haidong, din provincia Qinghai, China, pe 10 martie. In timpul toastului, participantii s-au asezat in forma unei flori a soarelui, simbolul comunitatii multiculturale din care fac parte.

Cel mai inalt turn construit din prajiturele cupcake

In ianuarie, o echipa de voluntari din India a petrecut 42 de ore gatind si decorand 18.818 prajiturele cupcake din care a construit cel mai inalt turn cupcake, cu o inaltime de 12,69 de metri.

Cea mai mare parada de alpaca

In Juliaca, Peru, pe 14 iunie, 1.048 de animale au participat la cea mai mare parada de alpaca. La parada au participat doua specii de alpaca: Huacaya si Suri. Parada a fost organizata pentru celebrarea celei de-a 58-a aniversari a unei organizatii din domeniul agricol denumita Feria de Ganadería y Agricultura del Sur.

Valoarea numarului Pi calculata cu cea mai mare precizie

Emma Haruka Iwao, care lucreaza ca dezvoltator in cadrul Google Cloud din Japonia, a calculat cea mai precisa valoare a numarului Pi - 31,415,926,535,89 - tentativa care a avut loc in ziua dedicata acestui numar, pe 14 martie. Potrivit Guinness World Records Rajveer Meena din India detine recordul pentru recitarea valorii Pi cu cele mai multe zecimale legat la ochi, in 2015. Meena a recitat 70.000 de zecimale pe parcursul a 10 ore.

Sursa foto: CaptainMCity / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri