Grupul bancar francez Société Générale va avea in 2006 castiguri la fel ca in primele noua luni ale anului, a spus directorul general al grupului, Daniel Bouton, citat de cotidianul Parisien. "Rezultatele vor fi la fel ca acelea inregistrate in primele noua luni ale anului, adica patru miliarde euro, aproape echivalentul anului 2005", a spus Bouton, potrivit aceleasi surse.

In primele noua luni ale anului, castigul net al bancii a fost in crestere cu 22,6%, la valoarea de 4,063 miliarde euro. Rezultatele financiare ale Société Générale pe trimestrul patru 2006 si cele pentru intregul an vor fi publicate la data de 14 februarie, spune cotidianul generalist francez.

"Profitam din plin de cresterea economica, peste tot in lume. Acesta a fost puternica, al treilea an consecutiv, prin activitatile noastre de finantare a intreprinderilor, de banca de afaceri si de retail", a mai spus Bouton, citat de publicatia Parisien. Franta insa ramane "o insula de crestere slaba" si "o exceptie", potrivit declaratiilor directorului Société Générale, preluat de Parisien.

De altfel, Daniel Bouton a atacat monopolul bancii postale - Banque Postale si al casei de economii - Caisses d'Epargne asupra produsului de economii populare denumit "livret A". "Pastrarea acestui privilegiu nu mai este legitima si nu este in beneficiul francezilor", a spus seful Société Générale, citat de cotidianul Parisien.

Daca toate bancile ar putea distribui produsul acesta, economiile ar fi "mai abundente", iar "aceasta deschidere ar permite crearea de economii la nivelul comisioanelor de administrar ", a spus Bouton, potrivit aceleaisi surse.

Société Générale va angaja 20.000 de persoane in 2007, "pe baza de contract cu durata nedeterminata, mai ales in Franta", a mai spus seful grupului bancar, preluat de ziarul Parisien.