Grupul bancar francez Socit Gnrale va avea in 2006 castiguri la fel ca in primele noua luni ale anului, a spus directorul general al grupului, Daniel Bouton, citat de cotidianul Parisien. "Rezultatele vor fi la fel ca acelea inregistrate in primele noua luni ale anului, adica patru miliarde euro, aproape echivalentul anului 2005", a spus Bouton, potrivit aceleasi surse.

In primele noua luni ale anului, castigul net al bancii a fost in crestere cu 22,6%, la valoarea de 4,063 miliarde euro. Rezultatele financiare ale Socit Gnrale pe trimestrul patru 2006 si cele pentru intregul an vor fi publicate la data de 14 februarie, spune cotidianul generalist francez.

"Profitam din plin de cresterea economica, peste tot in lume. Acesta a fost puternica, al treilea an consecutiv, prin activitatile noastre de finantare a intreprinderilor, de banca de afaceri si de retail", a mai spus Bouton, citat de publicatia Parisien. Franta insa ramane "o insula de crestere slaba" si "o exceptie", potrivit declaratiilor directorului Socit Gnrale, preluat de Parisien.

De altfel, Daniel Bouton a atacat monopolul bancii postale - Banque Postale si al casei de economii - Caisses d'Epargne asupra produsului de economii populare denumit "livret A". "Pastrarea acestui privilegiu nu mai este legitima si nu este in beneficiul francezilor", a spus seful Socit Gnrale, citat de cotidianul Parisien.

Daca toate bancile ar putea distribui produsul acesta, economiile ar fi "mai abundente", iar "aceasta deschidere ar permite crearea de economii la nivelul comisioanelor de administrar ", a spus Bouton, potrivit aceleaisi surse.

Socit Gnrale va angaja 20.000 de persoane in 2007, "pe baza de contract cu durata nedeterminata, mai ales in Franta", a mai spus seful grupului bancar, preluat de ziarul Parisien.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri