Compania Royal Dutch Shell a semnat un contract preliminar pentru dezvoltarea unui important camp de gaz iranian in colaborare cu grupul spaniol Repsol, in ciuda presiunii din ce in ce mai mare a Statelor Unite de a nu investi in Iran.

O purtatoare de cuvant a Shell a declarat, luni, ca grupul a semnat o intelegere pentru productia de gaz din partea de amonte a proiectului "Persian LNG", care acopera partile 13 si 14 din campul de gaze naturale South Pars si a confirmat, astfel, comentariile de duminica ale unui oficial iranian.

Cu toate acestea, Shell a anuntat ca nu va lua decizia finala, referitoare la implicarea in proiectul de mai multe miliarde de dolari, in mai putin de un an. Acest caz trimite catre o alta intelegere, pentru construirea unui terminal pentru transportarea a opt milioane de tone de gaz natural lichefiat pe an.

"Am semnat un acord pentru serviciile in amonte, ca efort pentru testarea fezabilitatii proiectului, a continuat purtatoarea de cuvant potrivit NewsIn.. Implementarea acestei intelegeri este supusa unei posibile decizii finale pentru a continua cu proiectul pentru gaz lichefiat in plan mediu.

Natiunile Unite un impus sanctiuni limitate Iranului pentru a-l opri din imbogatirea cu uraniu iar Washington militeaza pentru sanctiuni severe impotriva unui programului nuclear despre care crede ca are ca tinta construirea unei bombe atomice, o acuzatie pe care autoritatile de la Teheran au respins-o.

Washington a marit, anul trecut, presiunea asupra companiilor care nu au sediul in Statele Unite, carora le-a cerut sa nu investeasca in Iran, spune Reuters. Analistii estimeaza ca va fi dificil pentru companiile petroliere sa isi pastreze operatiunile atat in Iran cat si in Statele Unite, unde Shell si Repsol detin platforme.

Shell a refuzat sa admita ca ar fi subiectul unor presiuni si a anuntat ca proiectul decurge, in linii mari, potrivit planului stabilit dupa intelegerea initiala din 2004. Compania a anuntat, de asemenea, in februarie 2006, ca decizia va fi luata intr-un an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri