Erste Bank a atras un miliard de euro din vanzarea unei emisiuni de obligatiuni pe sapte ani, de la investitori din Germania, Marea Britanie si Austria, in principal, banii fiind destinati refinantarii operatiunilor, a declarat pentru NewsIn, un reprezentant al bancii. "Aceasta emisiune face parte din categoria operatiunilor comune si periodice pe care Erste Bank le deruleaza in vederea refinantarii", a spus reprezentantul Erste Bank.

Titlurile, de tip FRN (Floating Rate Note - titluri cu dobanda variabila) au scadenta pe 6 februarie 2014. Erste Bank va plati investitorilor un cupon (o dobanda variabila) calculat in functie de EURIBOR la trei luni la care se adauga o marja de 0,125 puncte procentuale. Vineri, dobanda EURIBOR, care este rata medie a dobanzii oferite pe piata interbancara europeana pentru depozitele la termen in euro, era de 3,684%.

EURIBOR, dobanda calculata de Federatia Europeana a Bancilor (EBF), este publicata in fiecare zi la ora 11, ora Europei Centrale (12 ora Romaniei), de agentia de presa Reuters.

Cei mai multi investitori care au plasat bani in titlurile Erste Bank sunt din Germania (45%), urmati de cei din Marea Britanie (20%) si din Austria (8%).

Investitorii, in majoritate banci, au lansat o oferta totala de doua miliarde euro, dubla fata de emisiunea de obligatiuni a Erste Bank, a declarat sursa citata. "Oferta de finatare a venit din partea a 85 de investitori, din care 75% erau banci, si a fost de 2 miliarde de euro, care reprezinta cea mai mare oferta pe care am avut-o pana acum, reflectand buna programare a acesteia. Suma atrasa ne ofera o baza solida pentru acoperirea nevoilor de finantare din 2007", a adaugat oficialul bancii austriece.

Emisiunea a fost intermediata de bancile de investitii JP Morgan, Merill Lynch si Dresdner Kleinwort Investment Bank.

Agentia de evaluare financiara Standard&Poor's a atribuit ratingul 'A' pentru imprumuturile pe termen lung ale Erste Bank si 'A-1' pentru imprumuturile pe termen scurt, iar in ultimul raport asupra bancii a apreciat ca perspectiva financiara a grupului austriac este stabila.

Erste Bank avea active de 162,6 miliarde euro la sfarsitul lunii septembrie 2006, potrivit raportarilor bancii austriece. Profitul net dupa impozitare a urcat cu 27,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, de la 508,8 milioane la 649,3 milioane euro. Rezultatele nu includ datele financiare ale Bancii Comerciale Romane (BCR), intrata in cadrul grupului in luna octombrie 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri