Un avion de pasageri al unei companii ucrainene, cu 180 de persoane la bord, s-a prabusit, miercuri dimineata, la scurt timp dupa decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran cu destinatia Kiev.

Actualizare 10:40. Compania aeriana Ukraine International Airlines a informat ca suspenda pe perioada nedeterminata toate cursele aeriene catre Teheran, in contextul in care un avion ucrainean Boeing 737 s-a prabusit la scurt timp dupa ce a decolat de pe un aeroport din Iran, informeaza Sky News, potrivit Digi24.

Mai multe companii aeriene au informat ca vor lua masuri similare si vor schimba rutele zborurilor pentru a evita spatiul aerian iranian.

Compania aeriana australiana a informat ca va evita atat spatiul iranian, cat si cel irakian.

Alte companii care au informat ca vor suspenda zborurile prin Iran sunt Malaysia Airlines si Singapore Airlines.

De asemenea, presedintele ucrainean Volodimir Zelenski isi va intrerupe vizita in Oman pentru a se intoarce la Kiev in contextul prabusirii avionului ucrainean Boeing 737 in Iran.

Actualizare 10:30. Echipele de salvare iraniene au gasit cutia neagra a avionului Boeing 737, al companiei Ukraine International Airlines, prabusit in aceasta dimineata in apropierea aeroportului din Teheran, a anuntat postul public de radio iranian.

Actualizare 10:15. Ministerul Afacerilor Externe din Ucraina a anuntat tarile de origine ale celor 167 de pasageri si 9 membri ai echipajului care se aflau in avionul prabusit dimineata la Teheran.

Iran - 82;

Canada - 63;

Ucraina - 2 + 9 (echipaj);

Suedia - 10;

Afganistan - 4;

Germania - 3;

Regatul Unit - 3.

Agentiile Fars si ISNA au relatat ca avionul, un Boeing 737, s-a prabusit din cauza unor probleme tehnice. La bord se aflau 170 de pasageri si 10 membri ai echipajului si, potrivit televiziunii de stat iraniene, nu exista niciun supravietuitor.

Presedintele ucrainean Volodomir Zelenski a confirmat ca toti pasagerii si membrii echipajului aflati la bordul aeronavei care s-a prabusit in Iran si-au pierdut viata, citand informatii preliminare. Zelenski a transmis intr-un comunicat ca Ucraina incearca sa stabileasca circumstantele producerii accidentului si numarul mortilor, scrie Ziare.com.

"Sincere condoleante familiilor si apropiatiilor tuturor pasagerilor si membrilor echipajului", a adaugat Zelenski.

Datele despre zboruri de pe aeroport aratau ca un Boeing 737-800 ucrainean apartinand companiei Ukraine International Airlines a decolat miercuri dimineata, apoi a incetat sa mai trimita semnale la scurt timp dupa aceea, potrivit site-ului FlightRadar24.

Autoritatile iraniene au trimis echipe de salvare in zona din apropierea aeroportului unde s-a prabusit aeronava, declara imediat dupa prabusire Reza Jafarzadeh, un purtator de cuvant al Organizatiei de Aviatie Civila din Iran, citat de Reuters. Atunci inca existau sperante sa fie supravietuitori.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri