Brexit-ul va ajunge sa ii faca Regatului Unit al Marii Britanii o paguba de 200 de miliarde de lire sterline la nivelul economiei pana la finalul acestui an. Valoarea este apropiata de nivelul contributiei platite de catre Regat catre Uniunea Europeana in cei 47 de ani de cand a aderat, aceasta contributie fiind unul dintre motivele pe care s-a bazat campania pro Brexit.

Conform analizei facute de catre Bloomberg Economics, costul pe care il are votul inregistrat in Regat cu privire la parasirea Uniunii Europene a ajuns deja la 130 de miliarde de lire sterline, urmand sa ajunga la 200 de miliarde de dolari pana la finalul anului. Economistii au descoperit faptul ca incertitudinea cauzata la nivelul mediului de business a contribuit puternic la acest impact, conform businessinsider.com.

Evolutia economica din ultimii doi ani a facut ca Regatul Unit al Marii Britanii sa aiba cea mai slaba crestere din G7, grupul din care fac parte unele dintre cele mai puternice economii precum SUA sau Canada. De asemenea, economistii precizeaza ca economia Regatului Unit al Marii Britanii ar fi fost cu 3% mai mare in prezent daca Brexit-ul nu ar fi fost votat.

Contributia pe care Regatul Unit al Marii Britanii a platit-o de la momentul aderarii in 1973 pana in prezent, ajutastata la nivelul inflatie, este de 215 de miliarde de lire sterline, suma ce ar urma sa fie depasita anul viitor, avand in vedere cum evolueaza situatia legata de Brexit.

Sursa foto: Michael Tubi / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri