Danemarca este considerata a fi cea mai buna alegere pentru cuplurile cu copii, care cauta o tara in care sa ii creasca in siguranta pe cei mici, sa aiba un sistem educational dezvoltat si sa le fie acoperite nevoile de ingrijire a sanatatii. Vezi care este topul 10 al tarilor in care merita sa iti cresti copiii si pozitia pe care se claseaza Romania.

Clasamentul 2020 „Cele mai bune tari pentru cresterea copiilor”, realizat de U.S. News & World Report si Wharton School din cadrul Universitatii Pennsylvania, este un sondaj global bazat pe perceptii si claseaza tarile pe baza scorurilor dintr-o compilatie de opt atribute de tara: grija pentru drepturile omului, calitatea de a fi prietenoasa cu familia, egalitatea de gen, nivelul de fericitre , egalitatea de venituri, siguranta, sisteme de educatie si sanatate bine dezvoltate.

Astfel, tara care a obtinut cel mai bun punctaj in 2020 este Danemarca, aceasta tara urcand in clasament de pe locul al doilea in 2019. Ocupanta primei pozitii anul trecut, Suedia, a coborat pe locul al doilea in 2020, iar top trei este incheiat de Norvegia, care si in 2019 ocupa aceeasi pozitie.

Urmatoarele in top sunt Canada, Olanda si Finlanda.

Romania a urcat anul acesta in clasament, insa a ajuns doar pe pozitia a 38-a dintr-un total de 80 de tari, fata de locul al 43-lea in 2019.

TOP 10 tari in care sa iti cresti copiii

1. Danemarca

2. Suedia

3. Norvegia

4. Canada

5. Olanda

6. Finlanda

7. Elvetia

8. Noua Zeelanda

9. Australia

10. Austria

TOP cele mai bune tari in general

Elvetia este tara castigatoarea pentru al patrulea an la rand al topului celor mai bune tari in general. Canada a urcat pe locul secund in clasament, urmata de Japonia, Germania, Australia si Regatul Unit al Marii Britanii. Locul al saptelea in topul tarilor a fost ocupat de Statele Unite ale Americii, sub locul al patrulea pe care il ocupa in anul 2016.

Topul zece este completat de Suedia, Olanda si Norvegia.

Raportul "Cele mai bune tari" a evaluat 73 de tari si a intervievat 20.000 din America, Asia, Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Respondentii sunt oameni de afaceri, cetateni cu studii superioare, din clasa medie si superioara, care urmaresc stirile cel putin patru zile pe saptamana, precum si public larg, cu varste de peste 18 ani.

Au fost masurate 65 de valori diferite in toate cele 73 de state, legate, printre altele de calitatea vietii, grija pentru cetatenii tarii, incredere, siguranta sau egalitatea de gen.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri