Un barbat de 89 de ani a devenit a patra persoana care a murit din cauza noului virus care s-a raspandit in China. Anumiti utilizatori Twitter au inceput sa posteze clipuri ce par a fi scoase din filme, cu reprezentanti ai autoritatilor din China care fac controale in avioane, dupa imbarcarea pasagerilor.

Batranul a murit duminica, dupa ce a avut dificultati de respiratie, la Wuhan, oras din centrul tarii in care s-a declansat epidemia care a infectat peste 200 de persoane, a precizat comisia locala de sanatate intr-un comunicat.

La peste o luna de la aparitia sa intr-o piata din Wuhan, virusul, din familia SARS (Sindromul Respirator Acut Sever), s-a raspandit in mai multe orase mari ale tarii - printre care Beijing si Shanghai - si alte trei tari din Asia: Japonia, Coreea de Sud si Thailanda.

Clipul de mai jos a fost postat de un utilizator al retelei Twitter. In cadrul acestuia este vizibil cum pasagerii unui avion care circula in China sunt controlati abia dupa ce s-au imbarcat in aeronava, de catre reprezentanti ai autoritatilor.

Virusul provoaca ingrijorari crescande in China si in tarile din vecinatate, cu doar cateva zile inainte de varful de trafic cu prilejul Anului Nou chinezesc de sambata. Acesta perioada, in care de obicei garile si aeroporturile sunt arhipline, este un factor de risc suplimentar pentru propagarea virusului.

Zhong Nanshan, un om de stiinta renumit din Comisia nationala de sanatate, a declarat luni la postul national CCTV ca transmiterea virusului prin contagiune intre persoane s-a confirmat.

Tulpina incriminata este un nou tip de coronavirus, o familie care cuprinde un numar mare de virusuri. Acestea pot provoca boli usoare la om (precum o raceala), dar si probleme de sanatate mai grave, precum SARS.

Acest expert a ajutat la evaluarea amplorii epidemiei de SARS din 2002-2003. Ea s-a soldat cu 774 de morti in lume, din care 349 in China continentala si 299 in Hong Kong, din 8.096 de cazuri, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

OMS a anuntat organizarea miercuri a unei reuniuni de urgenta pentru a stabili daca este indicat sa se declare "urgenta de sanatate publica de amploare internationala", clasificare care nu este utilizata decat pentru epidemiile cele mai grave.

Virusul ar putea sa fi ajuns si in Australia

Un barbat care se intorcea din China prezentand simptome ale virusului misterios, apropiat de SARS si transmisibil de la om la om, a fost plasat in izolare la domiciliul sau din Australia, au declarat oficialii din domeniul sanatatii - fiind primul caz suspect de imbolnavire cu acest nou coronavirus din Australia, transmite AFP, preluat de Agerpres.

Un purtator de cuvant al autoritatilor sanitare din statul australian Queensland a declarat ca barbatul s-a intors recent de la Wuhan, un oras din centrul Chinei, unde a fost raportata marea majoritate a infectiilor.

Sursa foto: Captura YouTube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri