Grupul Allianz estimeaza ca va primi cereri de despagubiri, pe polite de asigurare, de circa 350 milioane euro, in urma pagubelor produse de furtuna Kyrill in Europa, suma care nu depaseste asteptarile companiei bazate pe formule de calcul al riscului.
Dintre tarile in care Allianz desfasoara operatiuni, Marea Britanie, Austria, Cehia, Polonia, Ungaria si Slovacia au fost cele mai afectate de furtuna Kyrill, pe langa Germania, care a fost cea mai afectata, se afirma intr-un comunicat al Allianz. "Cele mai mari pagube s-au inregistrat in Germania, unde ne asteptam la circa 230.000 de cereri de despagubiri, iar nivelul pagubelor asigurare se apropie de suma de 180 milioane euro", a declarat presedintele principalei divizii germane a grupului, Allianz Versicherungs AG, Thomas Pleine, informeaza NewsIn.

"In ceea ce priveste daunele inregistrate pe polite de asigurare incheiate de corporatii, estimam ca ne vom confrunta cu cereri de despagubiri in valoare de 35 pana la 50 milioane euro, la nivelului intregului portofoliu european de polite de asigurare pentru corporatii al Allianz", a spus sefului departamentului de daune al Allianz, Andreas Shell.

Potrivit grupului, cele mai multe din cererile de despagubiri primite de Allanz, la nivel de continent, se refera la pagube suferite de autoturisme si cladiri. in Germania, cele mai multe din cererile de despagubiri sunt legate de pagube inregistrate la cladiri si proprietati, cum ar fi acoperisuri smulse sau distruse si fatade de cladiri afectate. De asemenea, s-au inregistrat numeroase cazuri de masini distruse sau avariate datorita caderii de copaci, crengi sau alte obiecte, din cauza furtunii, se mai spune in comunicatul Allianz.

Munich Re, al doilea reasigurator din lume ca volum al primelor, a estimat, recent, ca furtuna Kyrill a cauzat pierderi de 5-7 miliarde euro industriei asigurarilor, in conditiile in care compania germana se asteapta la pierderi de circa 600 milioane euro. Propriile pierderi prognozate de Munich Re includ daunele ce urmeaza sa fie cerute subsidiarei de asigurare, ERGO. Totusi, Munich Re avertizeaza ca evaluarea precisa a pagubelor ar putea necesita un efort considerabil si "ar putea dura un timp". Asadar, orice estimari legate de pierderi reflecta valoarea adevarata a acestor, mai spun cei de la Munich Re. Kyrill a lovit cel mai rau Germania, insa reasiguratorul german a mai afirmat ca au existat pierderi mari si in Marea Britanie, tarile din Benelux, Austria, Polonia, Republica Ceha si, intr-o masura mai mica, Elvetia. "Kyrill este un exemplu al potentialului distructiv ce il pot avea furtunile de iarna in Europa. Pierderile din urma furtunilor erau in limitele folosite in modele noastre de evaluare a riscului", a afirmat membrul in consiliul Munich Re, Torsten Jeworrek. "in urma schimbarilor climei, riscul tot mai mare al furtunilor de iarna trebuie luat in considerare pe termen lung de companiile din industria asigurarilor", a continuat Jeworrek.

Furtuna, care a afectat continentul european in 18 si 19 ianuarie, a provocat cel putin 45 de decese. Rafale de peste 200 kilometri pe ora s-au inregistrat in noaptea zilei de 18 ianuarie in Europa. in Germania, rafalele de vant au atins 202 kilometri in regiunea muntoasa a Bavariei.

Hanover Re, al patrulea reasigurator din lume, a estimat, luni, pierderi intre patru si sapte miliarde euro pentru piata asigurarilor. Compania va pierde intre 120 si 180 milioane euro in urma furtunii Kyrill, au estimat reprezentantii institutiei. Cel mai mare reasigurator din lume, Swiss Re, este de parere ca "factura" Kyrill ar putea ajunge la 3,5 miliarde euro. in acelasi timp, reasiguratorul elvetian a prognozat pierderi proprii de aproximativ 140 milioane euro, potrivit datelor preliminare ale companiei.

Bilantul pagubelor acoperite de asigurari, provocate de furtuna Kyrill, care a devastat nordul Europei saptamana trecuta, este de situat intre 2,5 si cinci miliarde de euro, a anuntat institutul de evaluare a riscurilor EQECAT, cu sediul in California, informeaza AFP. Cele mai multe pagube materiale s-au inregistrat in Germania, potrivit datelor disponibile in prezent, a anuntat institutul. EQECAT a estimat si ca furtuni de o asemenea intensitate prezinta un risc statistic semnificativ de aparitie in Europa la fiecare sapte pana la zece ani. Institutul este specializat in consilierea asiguratorilor si in gestionarea riscului.

Costul total al pagubelor provocate de Kyrill nu a fost evaluat inca oficial, dar estimarile furnizate de societatile de asigurare se ridica la aproximativ un miliard de euro in Germania, 200 de milioane de euro in Olanda si 100 de milioane de euro in Belgia. Asociatia asiguratorilor britanici se asteapta la pagube de "sute de milioane de lire sterline", dar a subliniat ca este inca devreme pentru a oferi informatii precise. Furtuna, care a afectat continentul european in 18 si 19 ianuarie, a provocat cel putin 45 de decese.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri