Proiectul pentru implementarea acordului de iesire a Marii Britanii din Uniunea Europeana a devenit oficial joi lege, dupa promulgarea sa de catre regina Elisabeta a II-a, inainte de intrarea in vigoare a Brexit-ului la 31 ianuarie, au anuntat guvernul si parlamentul, relateaza AFP si Reuters, potrivit Agerpes.

Proiectul de lege a trecut miercuri de ultima etapa parlamentara, dupa mai mult de trei ani de dezbateri intense asupra Brexit-ului.

Regina Elisabeta a II-a si-a dat joi consimtamantul regal, a anuntat pe Twitter liderul Camerei Comunelor, Jacob Rees-Mogg.

Un anunt similar a facut pe Twitter si ministrul pentru Brexit, Steve Barclay. "Inscris in lege, acesta permite Regatului Unit sa paraseasca UE la 31 ianuarie", precizat el.

Premierul britanic Boris Johnson urmeaza sa semneze oficial acordul de retragere in urmatoarele zile.

Marea Britanie urmeaza sa paraseasca UE la 31 ianuarie, ora 23.00 GMT.

Dupa adoptarea sa definitiva in Marea Britanie, acordul privind Brexit-ul va trebui ratificat de Parlamentul European, probabil la 29 ianuarie

Sursa foto: Habib Ayoade | Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri