Ministrul Sanatatii din China, Dr. Ma Xiaowei a dezvaluit noi informatii despre coronavirusul Wuhan: el poate fi transmis chiar si atunci cand nu da simptome. Astfel, se confirma faptul ca transmisia virusului este mult mai rapida decat se asteptau specialistii, relateaza CNN.

Un consilier al agentiei de sanatate din Statele Unite spune ca noile informatii schimba complet toata strategia pe care guvernele lumii trebuie sa o aiba in ceea ce priveste coronavirusul. „Cand am aflat aceste informatii am realizat ca asta inseamna ca virusul este mult mai contagios decat am crezut initial”, a spus Dr. William Schaffner, consilier la Centrele pentru Controlul si Preventia Bolilor, scrie Digi24.

Schaffner adauga ca noile informatii pun la indoiala felul in care sistemul medical din Statele Unite a actionat in vederea tinerii virusului sub control pentru ca el sa nu se raspandeasca dincolo de cele trei cazuri deja documentate din Washington, California sau Illinois.

Daca Ma are dreptate, atunci virusul se afla intr-o constanta evolutie, iar timp de doua saptamani, oamenii ar fi putut sa il raspandeasca fara ca macar sa stie ca s-au imbolnavit. Coronavirusul a ucis deja peste 50 de persoane in China si a infectat mii. El s-a raspandit pana in Franta, Canada si Statele Unite.

Intr-o conferinta de presa, duminica, Dr. Jennifer Layden, epidemiolog de la Departamentul de Sanatate al guvernului statului Illinois, a declarat ca femeia infectata cu coronavirus din acest stat nu a avut simptome ale bolii in timp ce calatorea din Wuhan in SUA pe 13 ianuarie, fapt ce confirma informatiile date de ministrul Sanatatii chinez.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri