Profiturile Boeing s-au dublat in ultimul trimestru din 2006

Boeing a avut in trimestrul patru 2006 profituri duble fata de aceeasi perioada a anului trecut, peste asteptarile analistilor, deoarece a vandut mai multe avioane comerciale fata de aceeasi perioada din 2005, iar divizia sa de aparare a anuntat vanzari record.

Compania aeriana cu sediul la Chicago, care a depasit anul trecut rivalul sau european Airbus, si-a majorat si previziunile pentru profitul din 2007 si 2008, deoarece se asteapta la o crestere si mai mare a vanzarilor de avioane, incurajate de modelul de succes 787 Dreamliner si de cresterea productivitatii.

Cotatia actiunilor Boeing, care a crescut cu 25% in ultimele 12 luni, a urcat cu peste 3%, in timpul sedintei de tranzactionare, la valoarea de 88,68 dolari/actiune. Cotatia actiunilor Boeing inregistrata marti, la inchiderea sedintei de tranzactionare de pe piata new-yorkeza, a fost de 86 dolari/actiune.

Boeing a raportat un profit trimestrial de 989 milioane dolari, respectiv 1,29 dolari/actiune, fata de 460 milioane dolari sau 58 de centi/actiune, rezultate inregistrate in aceeasi perioada din 2005, informeaza NewsIn. Vanzarile totale ale Boeing au crescut cu 26%, la valoarea de 17,5 miliarde dolari, peste previziunile analistilor care au indicat vanzari de 16,47 miliarde dolari.

Boeing, care a redevenit anul trecut cel mai mare constructor de avioane comerciale din lume, dupa ce a stat timp de cinci ani in urma companiei Airbus, beneficiaza de pe urma cresterii numarului calatoriilor care au alimentat cererea pentru avioane comerciale, mai ales in Orientul Mijlociu si Asia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri