Compania aeriana cu sediul la Chicago, care a depasit anul trecut rivalul sau european Airbus, si-a majorat si previziunile pentru profitul din 2007 si 2008, deoarece se asteapta la o crestere si mai mare a vanzarilor de avioane, incurajate de modelul de succes 787 Dreamliner si de cresterea productivitatii.

Cotatia actiunilor Boeing, care a crescut cu 25% in ultimele 12 luni, a urcat cu peste 3%, in timpul sedintei de tranzactionare, la valoarea de 88,68 dolari/actiune. Cotatia actiunilor Boeing inregistrata marti, la inchiderea sedintei de tranzactionare de pe piata new-yorkeza, a fost de 86 dolari/actiune.

Boeing a raportat un profit trimestrial de 989 milioane dolari, respectiv 1,29 dolari/actiune, fata de 460 milioane dolari sau 58 de centi/actiune, rezultate inregistrate in aceeasi perioada din 2005, informeaza NewsIn. Vanzarile totale ale Boeing au crescut cu 26%, la valoarea de 17,5 miliarde dolari, peste previziunile analistilor care au indicat vanzari de 16,47 miliarde dolari.

Boeing, care a redevenit anul trecut cel mai mare constructor de avioane comerciale din lume, dupa ce a stat timp de cinci ani in urma companiei Airbus, beneficiaza de pe urma cresterii numarului calatoriilor care au alimentat cererea pentru avioane comerciale, mai ales in Orientul Mijlociu si Asia.