Filipine a anuntat primul deces in afara Chinei a unei persoane infectate cu noul coronavirus care a provocat deja peste 300 de morti si s-a raspandit in numeroase tari straine, a anuntat Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), scrie Agerpres.

Victima este un chinez originar din orasul Wuhan, unde a aparut acest virus, si ar fi fost infectat inainte de venirea in Filipine.

"Este vorba despre primul deces semnalat in afara Chinei", a declarat presei Rabindra Abeyasinghe, reprezentant al OMS in Filipine.

"Totusi, trebuie sa tinem minte ca nu este vorba despre un caz care s-a contaminat local. Acest pacient venea din epicentrul acestei epidemii", a subliniat Rabindra Abeyasinghe.

Barbatul, de 44 de ani, decedat intr-un spital din Manila, a venit in Filipine in compania unei chinezoaice care a fost depistata si ea cu coronavirusul, a declarat ministrul sanatatii, Francisco Duque.

Aceasta femeie, in varsta de 38 de ani, in prezent in curs de restabilire intr-un spital din capitala, este primul caz de coronavirus inregistrat in Filipine.

"La momentul internarii, pacientul a dezvoltat o pneumonie severa", a declarat Duque in cadrul unei conferinte de presa.

"In ultimele zile, pacientul a fost stabil si a dat semne de ameliorare, dar starea pacientului s-a deteriorat in ultimele 24 de ore si s-a produs decesul", a adaugat el.

Sursa foto: SamaraHeisz5 / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri