Altria, compania mama a firmelor Kraft Foods si Philip Morris, a anuntat cresterea profiturilor pe trimestrul IV 2006, datorita majorarii pretului tigarilor si a vanzarilor de tigari.

Castigurile Kraft Foods, divizie pe care compania mama Altria, a anuntat ca vrea sa o vanda in proportie de 89% la data de 30 martie 2007, au fost, in schimb, in scadere. Castigurile anuntate de cele doua companii au subliniat diferenta dintre acestea: Kraft s-a zbatut sub presiunea preturilor crescute ale marfurilor si a vanzarilor mici, in timp ce afacerea cu tutun a firmei Philip Morris s-a dezvoltat, sustinuta de cresterea preturilor si a vanzarilor de tigari in strainatate.

Altria a spus ca profitul ei a fost de 2,96 miliarde dolari, adica 1,40 dolari/actiune, in al patrulea trimestru fiscal din 2006, fata de 2,29 miliarde dolari, respectiv 1,09 dolari/actiune, care au fost rezultatele companiei din aceeasi perioada a anului 2005, potrivit NewsIn. Veniturile, excluzand accizele platite, au fost de 17,99 miliarde dolari, sub previziunile analistilor economici care au estimat un venit de 18,19 miliarde dolari.

Citeste si:

Venitul operational al Philip Morris a crescut cu 4,2%, la valoarea de 1,1 miliarde dolari, pe piata americana, deoarece cresterea preturilor la tigari au compensat scaderea cu 0,4% a livrarilor de tigari. Venitul operational al Philip Morris International a crescut cu 46,5%, la valoarea de 2,2 miliarde dolari, pe fondul majorarii numarului de tigari livrate cu 3,9%, la 191,4 miliarde. Venitul operational al Philip Morris International include si castigurile de 488 milioane dolari obtinute din restructurarea afacerii companiei in Republica Dominicana.

Profitul Kraft Foods insa a scazut cu 19%, la valoarea de 624 milioane dolari, adica 38 de centi/actiune. Vanzarile Kraft au scazut cu 3%, la valoarea de 9,37 miliarde dolari, partial din cauza vanzarii unor active si deoarece durata in care s-au putut face livrari a fost cu o saptamana mai scurta decat in aceeasi perioada din 2005. Cotatia actiunilor Altria a crescut cu 16 centi, la valoarea de 87,80 dolari/actiune, la New York Stock Exchange. Actiunile Kraft Foods s-au scumpit cu 10 centi, la valoarea de 34,93 dolari/actiune.