Ella, o politista virtuala bazata pe inteligenta artificiala (AI), a fost prezentata miercuri de fortele de ordine din Noua Zeelanda in cadrul unui program de modernizare a serviciilor oferite cetatenilor, informeaza Xinhua, preluat de Agerpres.

''Ella este o persoana digitala dotata cu inteligenta artificiala, care utilizeaza animatie in timp real pentru a simula interactiuni fata in fata'', a precizat comisarul de politie neozeelandez Mike Bush.

Ella, un acronim pentru Electronic Lifelike Assistant, este unul din cele doua noi chioscuri digitale ale Politiei din Noua Zeelanda si a fost proiectata pentru a contribui la reducerea cozilor din sectiile de politie si pentru a oferi o modalitate moderna de relationare cu publicul.

Ella va fi instalata in holul sediului central al Directiei Nationale de Politie din Noua Zeelanda incepand cu saptamana viitoare si va oferi asistenta echipei de consilieri vorbind cu vizitatorii pe teme precum numarul 105 destinat situatiilor non-urgente sau alte verificari efectuate de politie.

Un serviciu electronic touch-screen, denumi Police Connect, a fost de asemenea inaugurat miercuri si va oferi asistenta 24 de ore din 24 pentru departamentul non-urgente.

Potrivit lui Mike Bush, Ella si serviciul Police Connect demonstreaza eforturile politiei de a adopta si explora tehnologii digitale in scopul dezvoltarii unor servicii destinate tuturor cetatenilor din Noua Zeelanda.

"Suntem abia la inceputul acestei calatorii, iar Police Connect, Ella si alte tehnologii digitale moderne prezinta mult mai multe oportunitati interesante pentru a oferi servicii de politie noi si imbunatatite", a mai spus Bush.

Agentul de politie dotat cu inteligenta artificiala face parte dintr-un program destinat inteligentei artificiale si prevazut cu un buget de 685.000 de dolari neozeelandezi (442.990 de dolari americani).

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri