Grupul Deutsche Bank a inregistrat un profit record pentru anul 2006, de sase miliarde euro (7.8 miliarde dolari), deoarece activitatie de investment banking si cele comerciale au urcat rezultatele financiare inregistrate in al patrulea trimestru.

Rezultatele financiare ale celei mai mari banci din Germania au depasit estimarile analistilor, un grup de 17 analisti chestionati de Reuters mizand pe profituri nete de aproximativ 5,6 miliarde dolari pentru anul 2006. Rezultatul record a depasit cu mult si nivelul profitului inregistrat in 2005, de 3,5 miliarde de euro, informeaza NewsIn. Profitul pentru al patrulea trimestru inainte de impozitare a crescut cu 81% pana la 1,9 miliarde euro, peste suma estimata de analisti, care mizau pe profituri de 1,7 miliarde dolari.

Actiunile Deutsche Bank s-au apreciat cu aproximativ 25% in cursul anului trecut, depasind performantele inregistrate de multi rivali europeni. insa multi investitori sunt inca destul de reticenti fata de cea mai profitabila banca a Germaniei, potrivit Reuters. Acest grup bancar a crescut in mare parte pe fondul activitatilor comerciale, alimentand ingrijorarile legate de vulnerabilitatea sa in cazul unei recesiuni a economiei globale, spune Reuters.

Directorul executiv al Deutsche Bank, Josef Ackerman, a declarat ca banca beneficiaza de "perspective excelente privind continuarea succesului" pentru anul in curs, insa nu a oferit o prognoza mai detaliata.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si