Procurorii DIICOT au efectuat 16 perchezitii domiciliare pe raza judetelor Cluj, Arad, Olt, Valcea si Giurgiu in baza a doua ordine europene de ancheta emise de autoritatile franceze, cauza vizand destructurarea unui grup specializat in savarsirea infractiunilor de furt calificat, tainuire si spalare a banilor.

Potrivit unui comunicat remis joi, in baza cooperarii dintre procurorii DIICOT si autoritatile franceze, s-au efectuat cercetari cu privire la o grupare infractionala care, in luna februarie 2019, ar fi comis 57 de furturi in dauna SNCF Franta (compania feroviara franceza), cu un prejudiciu de aproximativ un milion de euro, scrie Agerpres.

Faptele comise au fost, in principal, sustrageri de componente (radiatoare) de la locomotive pentru dezmembrare si valorificarea metalelor neferoase din acestea (cupru, aluminiu, alama), stabilindu-se ca s-a reusit furtul a peste 1.000 de radiatoare, cantitatea de metale fiind de aproximativ 38 de tone.

In urma actiunii, au fost ridicate inscrisuri, sumele de 40.000 de lei, 1.860 de euro, 3 motoare de ambarcatiuni si mai multe bancnote contrafacute.

La actiunea din Romania, alaturi de procurorii DIICOT, la coordonare, a participat si un judecator de instructie francez, iar la activitatile desfasurate au asistat si trei anchetatori ai Jandarmeriei Nationale Franceze si un specialist al AP FURTUM din cadrul Agentiei Uniunii Europene de cooperare in materie de aplicare a legii, care a oferit sprijin prin intermediul biroului mobil.

Suportul financiar si logistic a fost asigurat de catre Eurojust.

Actiunea a fost efectuata cu sprijinul lucratorilor de politie din cadrul inspectoratelor de politie judetene Cluj, Arad, Olt, Valcea si Giurgiu.

Sursa foto: S-F / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri