O fabrică clandestină subterană în care se produceau peste 3.500 de ţigări pe oră, prima de acest fel din Europa, a fost descoperită în provincia Malaga din sudul Spaniei, au anunţat Europol şi Garda Civilă spaniolă, potrivit AFP.

Într-un comunicat al Gărzii Civile se precizează că 'un lanţ de producţie complet care permitea fabricarea a peste 3.500 de ţigări pe oră' a fost descoperit la mijlocul lui februarie 'sub un grajd' în provincia Malaga, scrie Agerpres.

Potrivit Europol, 'este vorba despre prima fabrică subterană din Uniunea Europeană', iar la operaţiune au cooperat poliţiile britanică, lituaniană şi poloneză.

Au fost confiscate '17,6 tone de tutun pentru rulat', conform Gărzii spaniole, în timp ce Europol vorbeşte despre '3 milioane de ţigări', estimând profiturile generate de această activitate ilegală la '625.000 de euro pe săptămână'.

Tot potrivit Europol, au fost arestate 20 de persoane dintr-o organizaţie infracţională 'compusă în principal din cetăţeni britanici', precum şi dintr-un lituanian şi şase ucraineni care munceau 'la patru metri sub pământ', în 'condiţii insalubre şi fără contact cu exteriorul', arată Garda Civilă. Cei şase muncitori clandestini duceau lipsă de aer atunci când au fost găsiţi.

În Spania şi în alte ţări ale UE au mai fost destructurate ateliere clandestine în care se produceau ţigări. În Belgia, de pildă, cel puţin şase ateliere ilegale au fost destructurate între 2013 şi 2017, an în care a fost confiscate aproape 30 de tone de tutun în apropiere de Anvers.

Piaţa neagră a tutunului a totalizat '46,3 miliarde de ţigări în 2018' şi costă anual '10 miliarde de euro' statele UE, arată Europol.

La nivel mondial, aproape o ţigară din zece provine din contrabandă, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, sub egida căreia a fost încheiat Protocolul internaţional de luptă împotriva traficului cu tutun, intrat în vigoare la sfârşitul lui 2018.

Sursa foto: Tigarete, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri