Hamburg va prelua un pachet de actiuni de aproximativ 0,75% la grupul de aviatie si aparare EADS, in cadrul remanierii actionariatului german al grupului, a spus un purtator de cuvant al orasului german, informeaza NewsIn.. Investitia atinge un cuantum de aproximativ 160 milioane euro, raportat la actuala valoare de grupului.

Un consortiu format din banci si landuri germane negociaza, in prezent, ultimele detalii pentru preluarea a 7,5% din pachetul de actiuni de 22,5% detinut la EADS de producatorul de automobile germano-american Daimler Chrysler.

Landul Saxonia de Jos a anuntat deja ca vrea sa investeasca pana la 80 milioane euro in grupul EADS. Orasul Bremen a spus ca vrea sa investeasca 30 milioane euro. Orasul Hamburg, unde se afla al doilea amplasament istoric al Airbus, este interesat sa devina actionar in EADS pentru ca vrea sa aiba puterea necesara ca sa protejeze fabrica, spune Reuters.

Conducerea Airbus creeaza un plan de restructurare, ca sa redreseze conturile producatorului de avioane, afectate negativ de cheltuielile pentru productia aparatului de zbor A380. Airbus va prezenta detaliat masurile luate pe 20 februarie 2007, cand se reuneste comitetul european al firmei.

Salariatii Airbus se tem de eventuala concediere a pana la 8.000 de salariati din cei 23.000 pe care ii are grupul in Germania. Acestia vor organiza vineri actiuni de protest.

Orasul Hamburg a mai intervenit in afaceri. La sfarsitul anului 2003, Hamburg a devenit actionar semnificativ al companiei Beiersdorf, fabricantul cremei Nivea, ca sa evite preluarea firmei de catre grupul american Procter and Gamble si sa protejeze salariatii. De indata ce a fost indepartata amenintarea, Hamburg s-a retras la mijlocul lunii ianuarie 2004.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si