Bilanţul epidemiei de pneumonie virală a ajuns luni 2.592 de decese în China continentală după anunţarea a 150 de decese suplimentare, au informat autorităţile sanitare chineze, raportând în acelaşi timp o scădere a numărului de noi contaminări.

Cu excepţia unuia, toate aceste noi decese au avut loc în provincia centrală Hubei, epicentrul epidemiei, notează AFP, conform Agerpres.ro.

Numărul de decese înregistrate în ultimele 24 de ore marchează o agravare după bilanţul cotidian de 97 de morţi anunţat duminică.

De asemenea, Comisia Naţională de Sănătate a raportat luni 409 de noi cazuri de contaminare confirmate pe parcursul a 24 de ore, din care doar 11 au fost înregistrate în afara provinciei Hubei.

Cifra reprezintă o scădere semnificativă după cele circa 650 de noi cazuri de contaminare anunţate duminică şi duce la peste 77.000 numărul de persoane infectate în China continentală (excluzând Hong Kong şi Macao).

Numeroase provincii au indicat timp de câteva zile consecutive că nu au descoperit niciun caz nou de contagiune pe teritoriul lor.

Deşi majoritatea contaminărilor şi a deceselor atribuite noului coronavirus, apărut în decembrie în Hubei, rămân concentrate în China, epidemia se extinde în întreaga lume.

Circa 1.500 de contaminări şi 26 de decese au fost înregistrate în afara Chinei continentale în peste 25 de ţări şi teritorii, iar apariţia de noi focare de contagiune în Europa şi Orientul Mijlociu provoacă îngrijorare.

Preocupate de răspândirea virusului în Iran (circa 40 de cazuri de contaminare şi 8 decese), mai multe state vecine şi-au închis graniţele sau au restricţionat comerţul cu Republica Islamică.

În Italia, o femeie vârstnică, suferind de cancer, care a contractat coronavirusul a murit duminică, acesta fiind al treilea deces raportat în această ţară, la un număr de 149 de persoane infectate. În nordul Italiei au fost impuse măsuri de izolare extinse.

În Coreea de Sud (763 de contaminări şi 7 decese), numărul cazurilor a crescut în ultimele zile, în special în oraşul Daegu (sud-est), unde sute de credincioşi ai unei secte creştine au fost contaminaţi.

Autorităţile chineze au creat în ultimele două săptămâni o anumită confuzie în ceea ce priveşte bilanţurile contaminărilor şi deceselor din China, modificând de mai multe ori metodele de numărare a acestora.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri