Departamentul de resurse umane din cadrul UniCredit Group si un organism special de negociere format din reprezentanti ai angajatilor din tarile UE au semnat un acord de infiintare a Consiliului European al Muncii din UniCredit Group, din care va face parte si UniCredit Romania
Consiliul urmeaza sa reprezinte peste 140.000 de angajati din 27 de tari, inclusiv din Romania. Consiliul European al Muncii este un organism ce doreste imbunatatirea procesului de informare si a dialogului cu angajatii in companiile care isi desfasoara activitatea la nivel transnational.

Consiliul European al Muncii din UniCredit Group (European Works Council of UniCredit Group) a luat fiinta din dezideratul UniCredit "de dezvoltare a unei culturi organizationale integrate in cadrul Grupului, pe baza unui set puternic de valori", se arata in comunicatul bancii. Consiliul va fi format din reprezentanti ai angajatilor tuturor tarilor europene in care grupul UniCredit este prezent, au mai anuntat reprezentantii bancii, care adauga ca procesul de numire a reprezentantilor va incepe "cat de curand".

Organismul infiintat de UniCredit este primul de acest gen stabilit in sectorul bancar italian si va fi unul dintre cele mai importante Consilii Europene ale Muncii din cele 700 existente in prezent, se spune in comunicatul bancii. Reprezentantii UniCredit sustin ca importanta ogranismului este data de faptul ca va reprezenta 140.000 de angajati din 27 de tari.

"Incheierea acestui acord este binevenita si va accelera procesul nostru de integrare si de creare a unei culturi comune, dupa cum va spori semnificativ si implicarea angajatilor Grupului UniCredit, gratie unor procese de informare si consultare caracterizate de transparenta si rapiditate, a spus, potrivit NewsIn, directorul al Diviziei de Strategii Resurse Umane in cadrul grupului italian, Rino Piazzolla.

UniCredit Romania detinea, la finele anului trecut, 1,66% din piata, cu active de 2,85 miliarde lei (845,2 milioane euro). UniCredit Group are o capitalizare bursiera de circa 70 miliarde euro, printre primele grupuri financiare din Europa, are activitate bancara in 20 de tari. Grupul italian are peste 35 milioane clienti, 7.000 de unitati bancare si active de 822 miliarde euro la sfarsitul lunii septembrie 2006.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si